Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Ο αγαπητός μας συνάδελφος Νίκος Παΐζης δεν είναι πια μαζί μας

 Συντετριμμένοι πληροφορηθήκαμε εχθές τον θάνατο του συναδέλφου και φίλου Νίκου Παΐζη μετά από πολύμηνη και αξιοπρεπή μάχη για την υγεία του.



Ο Νίκος ως αντιπρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, ως Υπεύθυνος Ερευνών και Επιστημονικός Σύμβουλος του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, ως εκπαιδευτικός και άνθρωπος της πολιτικής υπηρέτησε ακάματος το όραμα για ισότιμη πρόσβαση στην Παιδεία, για όλους και εξόπλισε με τα πιο ισχυρά «όπλα» τον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό: την επιστημονική τεκμηρίωση των θέσεών του. Τις ετήσιες εκθέσεις του ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ για την εκπαίδευση και την απασχόληση θα τις ζήλευε κάθε επιστημονικό ινστιτούτο και για την σοβαρότητα επεξεργασίας των ερευνητικών δεδομένων, αλλά και για την εμπεριστατωμένη αξιολόγηση των αποτελεσμάτων στην ζώσα κοινωνική πραγματικότητα.

Σταθήκαμε τυχεροί που για πολλά χρόνια είχαμε στο πλάι μας τον Νίκο Παΐζη ο οποίος γνώριζε να κάνει την επιστήμη και την έρευνα εργαλείο για έναν πιο δίκαιο κόσμο· που ήξερε να είναι φιλικός και ανθρώπινος με τον πιο εκλεπτυσμένο τρόπο. Ο ΣΙΕΛΒΕ εκφράζει την οδύνη του για τον χαμό του και τα συλλυπητήρια στους οικείους του.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο, 6/4 στις 12:15 στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών (Καυκάσου 2, Νίκαια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.