ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΑΠΟΛΥΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΚΛΕΙΣΕΙ! ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Το ιδιωτικό σχολείο «Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας  Ι.Σαφαρίκα-Ι.Μπαρμπαρούση» έχει καταθέσει, όπως πληροφορηθήκαμε, αίτηση άρσης λειτουργίας του σχολείου. Η αίτηση αυτή θα εξεταστεί και θα εγκριθεί, ή απορριφθεί από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Παιδείας. Η άρση της λειτουργίας του σχολείου, αν αυτό αποφασιστεί, δεν θα γίνει πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους (1/9/2017), επομένως μέχρι τότε δεν είναι δυνατή καμιά αλλαγή στην υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού.
Ωστόσο, πληροφορηθήκαμε ότι η ιδιοκτησία προχωρά σε παράνομες καταγγελίες σύμβασης πριν τη λήξη της λειτουργίας του σχολείου και, καταστρατηγώντας την κείμενη νομοθεσία, πριν τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους (31/8). Αυτό συμβαίνει, προκειμένου το σχολείο να γλιτώσει την καταβολή των μισθών των καλοκαιρινών μηνών.
Επειδή πλήττονται σοβαρά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών (οικονομική βλάβη, προϋπηρεσία, ένσημα κ.λπ.), η ΟΙΕΛΕ προχώρησε άμεσα σε καταγγελία προς την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ζητώντας να απορριφθούν οι καταγγελίες σύμβασης και σε παρέμβαση προς την Επιθεώρηση Εργασίας Ημαθίας, ζητώντας επείγοντα έλεγχο του σχολείου.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web