ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΔΑ

a2Τεράστια επιτυχία είχε η χθεσινή απεργία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών, αφού πάνω από 90% των συναδέλφων απήργησε πανελλαδικά. Στην πρωτοφανή συγκέντρωσή μας στο Θέατρο Διάνα της Αθήνας πρωτοστάτησαν και μέλη του ΣΙΕΛΒΕ μαζί με συναδέλφους από την Κρήτη, την Πάτρα, τα Ιωάννινα. Εκπρόσωποι κομμάτων όλου του πολιτικού φάσματος (Κώστας Κόλλιας από τη Νέα Δημοκρατία, ΄Αννα Διαμαντοπούλου, Πέτρος Ευθυμίου, Θάλεια Δραγώνα από το ΠΑΣΟΚ, ο Φώτης Κουβέλης από το ΣΥΡΙΖΑ, Κυριάκος Ιωαννίδης από το ΚΚΕ) παραβρέθηκαν και μίλησαν για τον δίκαιο αγώνα μας, ενώ ακολούθησε μεγαλειώδης πορεία στο κέντρο της Αθήνας από περίπου 1000 συναδέλφους που κατέληξε στην Βουλή. Εκεί αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Σιούφα, και του επέδωσε ψήφισμα.  

b2 Στη Βόρεια Ελλάδα η συμμετοχή στην απεργία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, παρά τις απεργοσπαστικές κινήσεις κάποιων ιδιοκτητών. Έμειναν κλειστά : Κολλέγιο Ανατόλια , ΔΕΛΑΣΑΛ , Καλαμαρί , Αδαμάντιος , Γερμανική Σχολή , Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, Μπακογιάννης Λάρισα, Καραβάνα Λάρισα, Γυμνάσιο Λύκειο Ράπτου Λάρισα. Επίσης, πλειοψήφισαν οι απεργοί στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια, ενώ ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή στο Ελληνικό Κολέγιο, στα Μακεδονικά Εκπαιδευτήρια και Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη.

Η μεγάλη μας κινητοποίηση διατράνωσε ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί λειτουργοί ΕΝΩΜΕΝΟΙ σε ένα αρραγές υπερκομματικό μέτωπο θα υπερασπίζονται το αγαθό της εκπαίδευσης απέναντι στις αγοραίες πρακτικές, ενώ οι εξελίξεις πρέπει να μας κρατούν σε αγωνιστική ετοιμότητα: Νέα αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής Παναγιωτόπουλου στο ΣτΕ κατά του νόμου 2986/02, για τις 30 Απριλίου 2009 !

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απορώ γιατί το πάνε από αναβολή σε αναβολή

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί και να συνυπολογίζουμε κάθε εξέλιξη με γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων μας, η νέα αναβολή αποτελεί αρνητική εξέλιξη. Και τούτο γιατί η συνταγματικότητα του νόμου είναι ήδη δύο φορές διαπιστωμένη από τα αρμόδια δικαστήρια και η κωλυσιεργία τελεσίδικης απόφασης αφήνει περιθώρια πολιτικής παρέμβασης για ανατροπή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Ανώνυμος είπε...

Σημειώστε παρακαλώ τις ημερομηνίες εκδίκασης που επιλέγονται: 29/1/2009 = παραμονή τριημέρου, 30/4/2009 = παραμονή τριημέρου. Δεν γνωρίζω το σκεπτικό της επιλογής, αλλά δεν βοηθά τις κινητοποιήσεις - προβληματίζομαι.....

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και η 9 Οκτωβρίου 2008 που δεν ήταν τριήμερο. Πάντως συμφωνώ και εγώ και αναρωτιέμαι μη τυχόν προσπαθούν με τέτοιες ημερομηνίες να δώσουν προσχήματα για απεργοσπαστικές κινήσεις στους ιδιοκτήτες.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web