Επιστολή της ΟΙΕΛΕ στην ηγεσία του ΥΠΕΠΘ για τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Αθήνα, 31 Μαρτίου 2009 Αρ. Πρωτ.: 17792


ΠΡΟΣ : Τον Υφυπουργό Ε.Π.Θ. κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
 ΥΠΕΠΘ κ. ΄Αρη Σπηλιωτόπουλο
 Γ.Γ. ΥΠΕΠΘ κ. Νίκη Γκοτσοπούλου
 Ειδ. Γραμματέα ΥΠΕΠΘ κ. Γ. Γούση
 Προϊσταμένη Δνσης Οικονομ. Υπηρεσιών ΥΠΕΠΘ κ. Τ. Παπαγεωργίου


Κύριε Υφυπουργέ,

Η κατάσταση στον ΕΛΙΓΕ έχει φτάσει στα όρια της, δοκιμάζοντας και τα όρια αντοχής και υπομονής των εκατοντάδων εκπαιδευτικών που μισθοδοτούνται από αυτόν.
Κατά τη συνάντησή μας της 12-3-2009 επιδείξατε ενδιαφέρον και, παρόλο που, όπως αναφέρατε, δεν προβλέπεται σύντομα νέα νομοθετική πρωτοβουλία που να αφορά τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς εκ μέρους του ΥΠΕΠΘ, δεσμευτήκατε να διερευνήσετε τη δυνατότητα επαναφοράς του ΕΛΙΓΕ στο προηγούμενο διαχειριστικό καθεστώς του από το ΥΠΕΠΘ με νομοθετική ρύθμιση.
Εν τω μεταξύ, παρά τις οδηγίες που δώσατε και παρά τη σύσκεψη που ακολούθησε υπό την προεδρία του Ειδ. Γραμματέα κ. Γ. Γούση με συμμετοχή της ΟΙΕΛΕ και υπηρεσιακών παραγόντων, οι εκπαιδευτικοί παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιανουάριο, ενώ η αρμόδια να παρακολουθεί τη διαδικασία της μισθοδοσίας Προϊσταμένη του τμήματος του ΕΛΙΓΕ κ. Κωνσταντίνα Τσιαβίκου δηλώνει στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα των ευλόγως αδημονούντων εκπαιδευτικών ότι αγνοεί πότε θα πληρωθούν και εάν θα καταβληθεί η οφειλόμενη μισθοδοσία τους πριν από το Πάσχα, λόγω έλλειψης προσωπικού στην υπηρεσία της.
Η κατάρρευση της διαδικασίας μισθοδότησης από τον ΕΛΙΓΕ δεν οφείλεται όμως μόνο στη γραφειοκρατική επιβάρυνση μετά την απαλλοτρίωση του λογαριασμού από το ΥΠΕΠΘ. Οφείλεται κυρίως στην έλλειψη ενδιαφέροντος και στη δημοσιουπαλληλική νοοτροπία με την οποία η αρμόδια υπηρεσία ενεργεί (ή παραλείπει να ενεργεί) σχετικά.
Παρακαλούμε λοιπόν για την άμεση παρέμβασή σας ώστε να καταβληθούν τα οφειλόμενα στους εκπαιδευτικούς προ του Πάσχα και για να συνειδητοποιήσουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΥΠΕΠΘ ότι είναι υποχρέωσή τους η έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών, που αποτελεί και το αντικείμενο της υπηρεσίας τους.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web