Καταγελλία Σ.Ι.Ε.Λ.Β.Ε.

ΠΡΟΣ: Τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, κ. Γ. Καρατάσιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

* Διευθυντή Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντινίδη
* Προϊστάμενο Δνσης Ιδιωτικής Εκπ/σης, κ. Ν. Καλογεράκο
* ΟΙΕΛΕ

Κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή

Πρωτοφανές περιστατικό απαξίωσης των νόμων και των θεσμικών εκπροσώπων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών έλαβε χώρα την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009 στο Γυμνάσιο – Λύκειο των «Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη» στην Θεσσαλονίκη. Η ιδιοκτήτρια του εν λόγω σχολείου, κ. Φρυγανιώτη, εμπόδισε την είσοδο στον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, κ. Μ. Κουρουτό, και σε αντιπροσωπεία του προεδρείου του ΣΙΕΛΒΕ αποτελούμενη από τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του συλλόγου, επικαλούμενη την ήδη προγραμματισμένη επίσκεψη που θα γινόταν στις 14:40. Όταν της διευκρινίστηκε πως η εκεί παρουσία μας ήταν σύννομη και είχε μοναδικό σκοπό την ανάρτηση ανακοίνωσης σχετικά με την επικείμενή μας επίσκεψη το μεσημέρι, η κ. Φρυγανιώτη αρνήθηκε, υποστηρίζοντας πως ο στόχος μας ήταν να της αναστατώσουμε το σχολείο. Η τηλεφωνική επικοινωνία που είχατε μαζί της κατόπιν δικής μας παρότρυνσης, δεν μετέβαλλε καθόλου την προσβλητικά απαξιωτική της στάση απέναντι στα όσα ο Ν.1264/82, αλλά και σχετική εγκύκλιος του ΥΠΕΠΘ, Φ. 18/1205/Δ5/8-1-2009, προβλέπει για τέτοιου είδους ζητήματα. Είναι πρόδηλο πως η διοίκηση του σχολείου επιχειρούσε πιθανότατα να αποκρύψει παρανομίες στο καθεστώς λειτουργίας του σχολείου ή στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, κάτι που ενισχύεται από το γεγονός ότι στην ενημερωτική συνάντηση στις 14:40 εμφανίστηκαν μόνον τρεις (3) εκπαιδευτικοί, ενώ σε ανάλογη συνάντηση στο Δημοτικό σχολείο προσήλθε το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων.

Πεποίθησή μας είναι πως η διοίκηση της εκπαίδευσης οφείλει να μην ολιγωρεί, αλλά να πρωτοστατεί στην απαρέγκλιτη τήρηση των νομίμων απέναντι σε οιονδήποτε θεωρεί τα σχολεία ανεξέλεγκτες επιχειρήσεις κέρδους. Ευελπιστώντας στην από μέρους σας διερεύνηση των καταγγελλομένων, παρακαλούμε για τα δέοντα.

Ο Πρόεδρος
Απόστολος Βουρκούδης

Ο Γ. Γραμματέας
Τάσος Μπάρμπας

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό θα πει απαξίωση θεσμών.Να ζητά ο προϊστάμενος της διεύθυνσης να επιτραπεί η είσοδο στο σωματείο και η εργοδοσία να τον γράφει στα ...Μετά πώς να μην παρανομούν οι εργοδότες;

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web