ΑΠΕΡΓΙΑ 24/2/2010

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η ανάγκη να δηλώσουμε παρόντες στην απεργία της 24ης Φεβρουαρίου είναι αδιαμφισβήτητη. Αφενός διότι μας δίνεται η ευκαιρία να ενώσουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας σε όλα όσα ετοιμάζονται για να πλήξουν πάγιες και διαχρονικές κατακτήσεις σε μισθούς συντάξεις, εργασιακές δομές.

Αφετέρου διότι μας δίνεται η ευκαιρία να δηλώσουμε με απόλυτα σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την διάθεσή μας ως προς τις προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, για εισαγωγή στη δημόσια εκπαίδευση ΜΟΝΟ μέσα από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, προθέσεις που αν γίνουν πράξεις χωρίς να υπάρξει ρύθμιση για όλους όσοι υπηρετούν ήδη στην ιδιωτική εκπαίδευση, τότε τορπιλίζεται το θεσμικό πλαίσιο του 2986/2002 που διασφαλίζει την εργασία μας είτε αυτή παρέχεται στο ιδιωτικό σχολείο είτε μετά από αυτό.

Μας δίνεται η ευκαιρία να δηλώσουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε όλα όσα με αγώνες και θυσίες έχουμε κατακτήσει. Το δικαίωμά μας να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια στα σχολεία μας χωρίς ν’ αποτελούμε αναλώσιμοι υπάλληλοι, βορά στους τυχοδιώκτες της εκπαίδευσης. Να δημιουργήσουμε την παρακαταθήκη για τον κλάδο απέναντι στα σχέδια της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Για να σταματήσει η αδιαφανής λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων, το λαθρεμπόριο του παράνομου εκπαιδευτικού προσωπικού, η φροντιστηριοποίηση του σχολείου και η αυθαίρετη παραχάραξη των ωρολογίων προγραμμάτων από του ιδιοκτήτες, για να υπάρξει πλήρης και επιμελής έλεγχος των ιδιωτικών σχολείων από τους δημόσιους λειτουργούς.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η μεγαλειώδης απεργία του περσινού Γενάρη, άλλαξε κυριολεκτικά το πολιτικό σκηνικό. Στις 24 Φεβρουαρίου να δώσουμε για άλλη μια φορά το μήνυμα, ότι «και η ιδιωτική εκπαίδευση είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό».

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Το ΔΣ

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web