Απολύσεις λόγω φρονημάτων

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ :

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ
Μετά από τις προκλητικές καταγγελίες σύμβασης (http://www.oiele.gr/enhmerwsh/proklhtikes-kataggelies-symbasewn-idiwtikwn-ekpaideytikwn.html) που έγιναν στο σχολείο Αγ. Παύλος Πατησίων και που στηρίζονται στον επαίσχυντο νόμο 3848, επανερχόμαστε ενημερώνοντας και για μερικά ακόμη εργοδοτικά κατορθώματα. Τις καταγγελίες σύμβασης σε συνδικαλιστές. Συγκεκριμένα:
1) Στα εκπαιδευτήρια Φουντά, στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλθηκε η σύμβαση συναδέλφου με 21 χρόνια υπηρεσίας. Η συνάδελφος αυτή είναι η μόνη συνδικαλίστρια του σχολείου αυτού, το οποίο παραβαίνει συνεχώς την εκπαιδευτική νομοθεσία. Στο άμεσο μέλλον, θα σας ενημερώσουμε για το σύνολο των παρανομιών του συγκεκριμένου σχολείου εναντίον του οποίου έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ. Είναι φανερό πως ο ιδιοκτήτης του σχολείου θεωρεί ανεπιθύμητες τις ανεξάρτητες και έντιμες φωνές ώστε να συνεχίσει να παρανομεί ανενόχλητος.
2) Στη Γεννάδειο Σχολή καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις ενός συνδικαλιστή στο Δημοτικό και του εν ενεργεία Διευθυντή του Λυκείου (!!). Και οι δύο είχαν στενή σχέση με την Ομοσπονδία.
3) Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τη σκανδαλώδη καταγγελία σύμβασης των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη στο συνδικαλιστή και πρώην στέλεχος του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΟΙΕΛΕ, Χρήστου Μινόπουλου, ο οποίος κατήγγειλε  σειρά αυθαιρεσιών του ιδιοκτήτη. Πρόκειται για χαρακτηριστική περίπτωση στοχοποίησης συναδέλφου με έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα.
Όπως είχε συμβεί και στην, αλήστου μνήμης, εποχή Κοντογιαννόπουλου (1990), η κυβέρνηση στρώνει το χαλί και ορισμένοι σχολάρχες σπεύδουν να αρπάξουν την ευκαιρία. Η ΟΙΕΛΕ, σε συνεργασία με τους συναδέλφους, θα δώσει σκληρή μάχη κατά των εργοδοτικών αθλιοτήτων.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web