ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ/ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΜΠΟΝΟΥΣ ΕΞ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΑΣ



ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ!
Ο ΣΙΕΙΕ (ο σύνδεσμος των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων) απέστειλε έγγραφο στα μέλη του με το οποίο τους καλεί να εφαρμόσουν άμεσα το Ενιαίο Μισθολόγιο στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί, για μια ακόμη φορά, να μην υπογράψει κανείς συνάδελφος μισθοδοτική κατάσταση με περικοπές, ή κατάσταση αποδοχής μπόνους, διότι έτσι σπάει - κατά το εργατικό δίκαιο - την ατομική του σύμβαση και υπάγεται εθελούσια στο παράνομο εργοδοτικό μισθολόγιο.
Σε αρκετά ιδιωτικά σχολεία τις επόμενες μέρες θα κληθείτε να υπογράψετε μισθοδοτικές καταστάσεις με τις μειώσεις που περιγράφονται στο Ενιαίο Μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Τις καταστάσεις αυτές δεν τις υπογράφουμε για κανένα λόγο, διότι η περικοπή είναι παράνομη, σύμφωνα  με τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της ΓΣΕΕ, αλλά και την εγκύκλιο του ΓΓ του ΥΠΔΒΜΘ. Σε κάποια σχολεία, επίσης, κυκλοφορεί χαρτί,  στο οποίο οι διοικήσεις τους ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς ότι τη διαφορά (ή μέρος αυτής) μεταξύ του τωρινού μισθού και του "νέου" με βάση το Ενιαίο Μισθολόγιο θα την καλύψουν με μπόνους "εξ ελευθεριότητας" και τους καλούν να την υπογράψουν. Δεν υπογράφουμε ούτε αυτή την κατάσταση.. Η υπογραφή μας στο χαρτί αυτό σημαίνει την de facto αποδοχή της παράνομης περικοπής των αποδοχώνν μας.
Συμπερασματικά. Κάθε συνάδελφος που θα υπογράψει είτε μισθοδοτική κατάσταση με μειωμένες αποδοχές, είτε αποδεχτεί το εξ ελευθεριότητας μπόνους (που στην ουσία αποτελεί παροχή "μαύρου χρήματος", πλήρως αφορολόγητου, που ανά πάσα στιγμή οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να αποσύρουν), χάνει την ατομική σύμβαση με τις παλιές του αποδοχές και στην ουσία χάνει κάθε πιθανότητα να διεκδικήσει στο μέλλον τις τωρινές νόμιμες αποδοχές του, καθώς αυτοβούλως αποδέχεται τη μόνιμη και μη αναστρέψιμη μείωση του μισθού του..

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web