ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ –ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ «ΣΑΦΑΡΙΚΑ-ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ», ΖΗΤΑ Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ



Η ιδιοκτησία των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «Σαφαρίκα – Μπαρμπαρούση» έχει, σύμφωνα με καταγγελίες των εκπαιδευτικών τους, προβεί σε παραβιάσεις της εκπαιδευτικής νομοθεσίας (παράνομη περικοπή αποδοχών, σοβαρές καθυστερήσεις στις πληρωμές). Γι’ αυτό το λόγο οι εκπαιδευτικοί του σχολείου έχουν προχωρήσει σε μια σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Πρέπει εδώ να τονιστεί πως η πολιτική αυτή του σχολείου στηρίζεται ευθέως και δημόσια από τον ΣΙΕΙΕ, ο οποίος ακόμη και με ανάρτηση στο site του, υπερασπίζεται τους συγκεκριμένους σχολάρχες.

Στο τέλος Ιανουαρίου οι εκπαιδευτικοί του εν λόγω ιδιωτικού σχολείου κατήγγειλαν με έγγραφό τους προς τον Δ/ντη ΔΕ Ημαθίας την παραποίηση του επίσημου ωρολόγιου προγράμματος του σχολείου. Η ΟΙΕΛΕ, με έγγραφό της προς την αρμόδια Υφυπουργό Παιδείας, ζήτησε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της αλλοίωσης των ωρολόγιων προγραμμάτων, όχι μόνο στο συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο, αλλά και σε άλλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Η προϊσταμένη Δ/νσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη τις καταγγελίες των εκπαιδευτικών και το έγγραφο της ΟΙΕΛΕ, απέστειλε έγγραφο προς τη Δ/νση Δ.Ε. Ημαθίας, με το οποίο ζητείται η άμεση διερεύνηση των καταγγελλόμενων.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web