Υπουργός εντεταλμένης υπηρεσίας


Ο Ιδιοκτήτης – Υπουργός έκανε το θαύμα του! Στη μία και μοναδική νομοθετική του απόπειρα έδειξε απροκάλυπτα πως χρησιμοποίησε τη δεύτερη ιδιότητά του για να εξυπηρετήσει την πρώτη: να απολύσει ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και να ανοίξει την κερκόπορτα των απολύσεων και στη δημόσια εκπαίδευση. Χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με κανένα, παρά μόνο με τη διοίκηση του ΣΙΕΙΕ, αφού είναι μέλος και εντολοδόχος του, εν αγνοία όλης της ιεραρχίας του υπουργείου Παιδείας, εν κρυπτώ πέρασε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας (!) τροπολογία η οποία διαλύει τα μέχρι σήμερα ισχύοντα: καταργεί τα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ) για τις μεταβολές της υπηρεσιακής κατάστασης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (απολύσεις) και αφήνει μόνο στον διευθυντή εκπαίδευσης τη δυνατότητα να ελέγχει τα τυπικά στοιχεία της απόλυσης (χρόνος κατάθεσης καταγγελίας σύμβασης και αποζημίωση). Αποσύρει, έτσι, την εποπτεία της πολιτείας από τα ιδιωτικά σχολεία και τους κατεξοχήν λειτουργούς της εκπαίδευσης σε αυτά και προβιβάζει τον ιδιοκτήτη σε αποκλειστικό ελεγκτή του εαυτού του! Ελέω ιδιοκτήτη, λοιπόν, τα ιδιωτικά σχολεία των παράνομων προγραμμάτων, των κλεμμένων θεμάτων, της αγοροπωλησίας τίτλων. Αυτή είναι η εκπαίδευση που ονειρεύονται. Για του λόγου το αληθές, στις έντονες διαμαρτυρίες και καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ δεν απάντησε ο υπουργός πρώτος, αλλά ο ΣΙΕΙΕ (!), σε μία συνηθισμένη για το ποιόν του, παραληρηματική ανακοίνωση, όπου η διαστροφή της αλήθειας αναμειγνύεται με το θράσος. Το σχολείο της αγοράς είναι εδώ.
Καιρός να δείξουμε σε κάθε καιροσκόπο τυραννίσκο ότι όποιος υποστηρίζει εκτρώματα εισπράττει τη κοινωνική οργή και μπαίνει στα αζήτητα της πολιτικής και της ιστορίας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, αποσύρθηκε το νομοσχέδιο... Δεν το ψηφίζει η Ν.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Ας μην εφησυχάζουμε, μπορεί σε επόμενο νομοσχέδιο να ξαναεμφανιστεί το φάντασμα του ΣΙΕΙΕ. Επιπλέον, να χουμε το νου μας τι θα ρίξουμε στην κάλπη, μην βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας! Να θυμόμαστε τι είπαν στην Βουλή για τον 3848/10 ή νόμο Διαμαντοπούλου τα πασόκια και τα νουδάκια. Να κάνουμε επανάληψη πριν ψηφίσουμε, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web