ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΑΣ


Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

Η χρονική περίοδος, ιδιαίτερα ύστερα από την ψήφιση του 2ου Μνημονίου, είναι βαριά και σκοτεινή, έως καταστροφική, για τα εργασιακά δικαιώματα και το νομικό πλαίσιο της εργασίας. Η εμβάθυνση της ύφεσης, η επέκταση της ανεργίας, η συρρίκνωση των ασφαλιστικών εσόδων και δικαιωμάτων, η μείωση μισθών και συντάξεων σε ύψος και ταχύτητα πρωτοφανή για μη πολεμική περίοδο, εξασφαλίζουν στη χώρα μας μια θλιβερή παγκόσμια πρωτιά και πλήττουν με σφοδρότητα το λαό μας.Συνάδελφοι,
Ο συσχετισμός δυνάμεων που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου θα έχει αποφασιστική σημασία για τη συνέχιση ή τη διαφοροποίηση, αυτής της αδιέξοδης καταστροφικής πολιτικής. Ο Ιούνιος θα είναι ο μήνας ο σκληρός κατά τον οποίο ενδέχεται να επιχειρηθεί 3ο Μνημόνιο με μετρά κόστους 11 επιπλέον δισεκατομμυρίων ευρώ για τους εργαζόμενους, από την εξόντωση των οποίων αναμένουν οι εξωχώριοι κερδοσκόποι σε συνεργασία με τους εγχώριους πατριδοκάπηλους τη «σωτηρία της πατρίδας».
Το διάστημα ως την 6η Μαΐου και το αμέσως μετά από τις εκλογές θα είναι κρίσιμο για τους εργαζόμενους. Ειδικά για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς η 15η Ιουνίου, οπότε λήγει η μετενέργεια της Δ.Α. 31/2010 «για τους όρους αμοιβής και εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης όλης της χώρας», είναι ένα ορόσημο που θα κρίνει την εφεξής πορεία του κλάδου. Ως γνωστόν οι εργοδότες-ιδιοκτήτες σχολείων την 15-3-2012κατήγγειλαν τη Δ.Α. (χωρίς παράλληλα ν’ απευθύνουν πρόσκληση σε διαπραγματεύσεις για σύναψη νέας ΣΣΕ), ενώ η ομοσπονδία μας απέκρουσε εξωδίκως την καταγγελία. Ανεξάρτητα όμως από τις ενέργειες, ένδικες και μη, στις οποίες προέβη και θα εξακολουθήσει να προβαίνει η ΟΙΕΛΕ, εάν ως τις 15 Ιουνίου δεν έχει συναφθεί νέα ΣΣΕ, τότε οι αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δεν θα διαθέτουν πλέον νομική προστασία και θα μειωθούν στο ύψος του ενιαίου μισθολογίου.
Ο χρόνος λοιπόν μέχρι την 15-6-2012 θα πρέπει ν’ αξιοποιηθεί στο έπακρο, προκειμένου να ενημερωθούν, να προβληματιστούν και να εκφράσουν τις απόψεις τους για τη χάραξη πορείας, όσο το δυνατόν περισσότεροι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Οι καιροί ου μενετοί…
Η διοίκηση της Ομοσπονδίας, με συνελεύσεις εκπαιδευτικών ανά εκπαιδευτήριο με συναντήσεις με τα Προεδρεία των σχολικών παραρτημάτων και με Γ.Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων, θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση του κλάδου. Από τους συναδέλφους περιμένουμε, όπως πάντα, μαζική και ενεργό ανταπόκριση και συμπόρευση.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web