Ευχάριστα νέα στη Γενική Συνέλευση του ΣΙΕΛΒΕ

Πραγματοποιήθηκε εχθές 24-5-2012 η Γενική Συνέλευση του ΣΙΕΛΒΕ. Η μαζική παρουσία των συναδέλφων από όλα σχεδόν τα σχολεία της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας και της Θεσσαλίας, το άριστο συναδελφικό κλίμα και η ουσιώδης συζήτηση στα σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα του κλάδου και της χώρας γενικότερα επιβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά ότι ο κλάδος  μάχεται ενωμένος για τη διασφάλιση των δικαίων του. 
Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ ενημέρωσε πως μετά από αίτημα της ομοσπονδίας προς τούς Υπουργούς Εργασίας και Παιδείας, χθεσινή εγκύκλιος (Φ.8/58280/Δ5/24-5-2012) που υπέγραψε κατ' εντολήν της Υπουργού Παιδείας, κ. Κιάου η Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης "παγώνει" την εφαρμογή της γνωμοδότησης Μπαμπινιώτη (214/2012) που μειώνει δραματικά τις αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μέχρι να εκλεγεί νέα πολιτική ηγεσία στο ΥΠΔΒΜΘ. Η απόφαση αυτή του Υπουργείου Παιδείας ελήφθη σε μια περίοδο που έχει ξεκινήσει ανάμεσα στους κοινωνικούς φορείς ένας σοβαρός διάλογος για τα μισθολογικά και εργασιακά ζητήματα μετά από τη διαπίστωση του αδιεξόδου που προκαλεί στην οικονομία και στην κοινωνία η εφαρμογή των σκληρών, νεοφιλελεύθερων πολιτικών του Μνημονίου. Η πολιτική των αδιέξοδων, οριζόντιων περικοπών δεν πλήττει μόνο τους εργαζόμενους, αλλά αποδιοργανώνει συνολικά την κοινωνία.
Το "πάγωμα" της εφαρμογής της γνωμοδότησης Μπαμπινιώτη με την προαναφερθείσα εγκύκλιο σημαίνει ότι, μέχρι να αποφανθεί για το θέμα η όποια πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ που θα προκύψει μετά από τις εκλογές, ισχύει το μισθολόγιο-βαθμολόγιο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που εφαρμόζεται από το 2009, το οποίο μπορείτε να δείτε σε ξεχωριστή ανάρτηση..
    

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web