Απεργούμε την Τετάρτη 12-9-2012. Συγκέντρωση στις 12:00 στο άγαλμα Βενιζέλου μαζί με τις άλλες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες


Το πιο κρίσιμο φθινόπωρο των τελευταίων 40 ετών για την παιδεία έχει φτάσει. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, πιστή στην εξοντωτική για την κοινωνία και για το κράτος πρόνοιας νεοφιλελεύθερη πολιτική της εκποίησης των δημόσιων αγαθών, της εξαθλίωσης των εργαζόμενων και της εξυπηρέτησης όλων των κελευσμάτων των ασύδοτων επιχειρηματικών δυνάμεων, καθιστά το αγαθό της Παιδείας προνόμιο των ολίγων. Συγχωνεύει σχολεία, κόβει τη χρηματοδότηση, εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς και ισοπεδώνει τις εργασιακές σχέσεις. Στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης το Υπουργείο Παιδείας έχει δυστυχώς μετατραπεί σε Υπουργείο Χρηματοδότησης των εργοδοτών, στον καλύτερο σπόνσορα του ΣΙΕΙΕ. Χαρίζει 32 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στους σχολάρχες, την ώρα που αφαιρεί 28 εκατομμύρια από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και σχεδόν 20 εκατομμύρια από τα καταρρέοντα ασφαλιστικά ταμεία. Ταυτόχρονα κλείνει επιδεικτικά τα μάτια στην ογκούμενη εργοδοτική αυθαιρεσία, στις εκδικητικές απολύσεις, στην πλαστογράφηση τίτλων σπουδών, στην παραχάραξη βαθμολογιών, στο στήσιμο εξετάσεων, στην αλλοίωση του ωρολόγιου προγράμματος, στους άθλιους εκβιασμούς που υποχρεώνουν εκπαιδευτικούς λειτουργούς να μετατρέπονται σε καθαριστές και συνοδούς σχολικών λεωφορείων αμισθί.

Συνάδελφοι, η πιο κρίσιμη ώρα έχει έρθει. Οι άνθρωποι που  κόβουν σχεδόν το ήμισυ των αποδοχών σας, είναι αυτοί που χτίζουν βίλες, κάνουν τις διακοπές τους αμέριμνοι σε ιστιοπλοϊκά σκάφη, αλλάζουν τα πολυτελή αυτοκίνητα σαν τα πουκάμισα κι όλα αυτά εις βάρος του κόπου και του ιδρώτα σας. Σε πολλά από τα σχολεία που με μανία οι ιδιοκτήτες τους επεδίωξαν να γίνουν οι περικοπές των αποδοχών σας δεν υπάρχουν, παρά ελάχιστες επιπτώσεις από την κρίση, πράγμα που σημαίνει ότι από τη δική σας εξαθλίωση κάποιοι θα κερδίσουν υπέρογκα ποσά. Δεν σας κλέβουν μόνο, σας λοιδωρούν και σας εμπαίζουν.
Ήρθε η ώρα να αντισταθούμε όλοι μαζί, να βάλουμε φραγμό στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στην επιχειρηματική βουλιμία και στην απόπειρα τα ιδιωτικά σχολεία να μετατραπούν σε super markets. Αν τώρα δεν δώσουμε τη μάχη, το ξήλωμα του πουλόβερ δεν θα σταματήσει εδώ. Η επιδίωξή τους είναι το ιδιωτικό σχολείο να γίνει τόπος εμπορίου γνώσης, όπου θα μοιράζονται αφειδώς πτυχία επί πληρωμή και όπου ο εκπαιδευτικός θα είναι εξαθλιωμένος οικονομικά και εργασιακά απροστάτευτος, ώστε να είναι εκβιάσιμος και χειρίσιμος, ώστε να ενδίδει στις απειλές του εργοδότη και να συμμετέχει στις παραβιάσεις της εκπαιδευτικής νομοθεσίας.
Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην απεργία της Τετάρτης, 12/9, μαζί με τα εκπαιδευτικά συνδικάτα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Όλοι μαζί δίνουμε τον αγώνα που έδιναν οι προηγούμενες γενιές, πριν από τη Μεταπολίτευση, για δημοκρατία, για παιδεία και ελευθερία, για την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού, για τα παιδιά μας και το μέλλον τους. Στον αγώνα αυτό έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στην κοινωνία να συμμετάσχουμε, συσπειρωμένοι γύρω από τα σωματεία μας και την Ομοσπονδία μας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους. Ενωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web