"ΚΛΕΙΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ" - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ-ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΣΤΟ protagon.gr

Αναδημοσίευση από την ΟΙΕΛΕ:

Ένα πολύ σημαντικό άρθρο, δια χειρός του γνωστού δημοσιογράφου και συγγραφέα Δ. Καμπουράκη, είδε το φως της δημοσιότητας στην ενημερωτική ιστοσελίδα protagon.gr. Το άρθρο αποτελεί ουσιαστικά επιστολή - έκκληση του κ. Καμπουράκη προς τον Υπουργό Παιδείας για να δράσει εναντίον όσων ιδιοκτητών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων μετατρέπουν τα σχολεία τους σε φροντιστήρια. Ο αρθρογράφος με ενάργεια περιγράφει το ζοφερό τοπίο ανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση με σχολεία που, πλέον, δεν τηρούν το αναλυτικό πρόγραμμα, που δεν παρέχουν αγωγή και πολιτισμό, αλλά έχουν μετατραπεί σε μηχανισμό "παραγωγής" υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Στα σχολεία αυτά οργιάζει η παρανομία, όπως σωστά επισημαίνει ο κ. Καμπουράκης και όπως εδώ και χρόνια καταγγέλει σε ώτα μη ακουόντων η ΟΙΕΛΕ. Πλαστά πτυχία, παραχάραξη βαθμολογιών, στήσιμο εξετάσεων, "καθηγητές" χωρίς τυπικά προσόντα, που προσφέρουν "μαύρη" εργασία είναι η ντροπιαστική εικόνα σε πολλά ιδιωτικά σχολεία του σήμερα. Ο κ. Καμπουράκης καλεί τον Υπουργό Παιδείας να ασχοληθεί προσωπικά - καθώς οι αρμόδιες εποπτικές αρχές κλείνουν τα μάτια στην ανομία - και να κλείσει άμεσα τα εκτρωματικά αυτά σχολεία αποπέμποντας  τους ιδιοκτήτες τους δια παντός από την ιδιωτική εκπαίδευση.

Διαβάστε στη διεύθυνση http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=17938 το άρθρο με τίτλο "Κύριε Αρβανιτόπουλε, κλείστε τους".

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web