Δικαίωση των θέσεων της ΟΙΕΛΕ για τις κατατάξεις σε βαθμούς και κλιμάκια των ιδιωτικών εκπαιδευτικών


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ - ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ 15/6/2012 ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ 1/11/2011

Η Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘΠΑ κοινοποίησε σήμερα στις Περιφερειακές Δ/νσης Εκπαίδευσης και στις Δ/νσεις ΠΕ και ΔΕ όλης της χώρας επιστολή του Υπουργού Παιδείας με την οποία αποσαφηνίζονται ζητήματα εφαρμογής της γνωμοδότησης 214/2012, δηλ. της κατάταξης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε βαθμούς και κλιμάκια. Στην επιστολή αναφέρεται πως ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής του Ενιαίου Μισθολογίου – Βαθμολογίου στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς είναι η ημερομηνία της λήξης της συλλογικής σύμβασης εργασίας τους (15/6/2012).
Επομένως, δικαιώνονται τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ που ακολουθούν τις νόμιμες διαδικασίες και αντιθέτως αποδεικνύεται ότι υπηρεσιακά συμβούλια και διευθύνσεις που βιάστηκαν να κατατάξουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε βαθμούς και κλιμάκια με ημερομηνία ένταξης την  1/11/2011 ενήργησαν με μη σύννομο τρόπο.
Επίσης, στην επιστολή του Υπουργού τονίζεται ότι συλλογικά σύμφωνα ή συλλογικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και εργοδότες υπερισχύουν της 214/12, δηλ. του Ενιαίου Μισθολογίου.
Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο κι εδώ την επιστολή του Υπουργού

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web