Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΣΙΕΛΒΕ της 11ης Ιουνίου 2013

Σήμερα η τρικομματική κυβέρνηση έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο. Με πραξικοπηματικό τρόπο, παραβαίνοντας το σύνταγμα, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που παραπέμπει ευθέως στο ανατριχιαστικό «αποφασίζομε και διατάσσομε» αποφάσισε και διέταξε δια του κυβερνητικού της εκπροσώπου την παύση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και την άμεση απόλυση 2.500 περίπου εργαζομένων.
Η Γενική Συνέλευση του ΣΙΕΛΒΕ καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια αυτή της κυβέρνησης.
Ασφαλώς το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν αποτελεί συντεχνιακό θέμα που απασχολεί μόνο τους εργαζόμενούς της, που αντιμετωπίζουν άμεσα το φάσμα της ανεργίας, οπότε και τίθεται μόνο ως θέμα συμπαράστασης προς αυτούς. Είναι θέμα ΟΛΩΝ των Ελλήνων, των δημοκρατικά σκεπτόμενων πολιτών. Είναι θέμα στοιχειώδους δημοκρατίας. Είναι θέμα επιβίωσης της κοινωνίας.
Η κυβέρνηση με την ενέργειά της αυτή κορυφώνει την αντιδημοκρατική αντισυνταγματική συμπεριφορά της.
Σήμερα δοκιμάζεται η δημοκρατία στον τόπο μας.
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί  έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και απέναντι σε αυτούς που ολισθαίνουν σε πρακτικές που εφαρμόζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Πριν είναι πολύ αργά........
Η Γενική Συνέλευση του ΣΙΕΛΒΕ καλεί όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να προσέλθουν στους χώρους συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας, έξω από τους ραδιοθαλάμους του 102 FM και του κτηρίου της ΕΡΤ 3, για να βροντοφωνάξουν, μαζί με τους άλλους πολίτες, που ήδη βρίσκονται εκεί, ένα μεγάλο ΟΧΙ στην πολιτική των μνημονίων, της φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης, του εκφασισμού και της εξαθλίωσης της κοινωνίας.

Πριν είναι πολύ αργά.........

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web