Νέες καταγγελίες για εξωθεσμική λειτουργία εντός ιδ. σχολείου έφθασαν στον ΣΙΕΛΒΕ

Για μία ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια εκπαιδευτικοί που εργάζονται στο ιδ. εκπαιδευτήριο ΑΞΙΟΝ στην Ξάνθη κατήγγειλαν εγγράφως στον σύλλογο ότι στο δημοτικό σχολείο του εν λόγω εκπαιδευτηρίου συνταξιούχος εκπαιδευτικός του δημοσίου έχει παρανόμως και ατύπως αναλάβει πλήρως τον ρόλο της διευθύντριας καθορίζοντας τις εκδρομές, συναντήσεις γονέων, καθοδηγώντας τους εκπαιδευτικούς με συναντήσεις στο γραφείο της για το πώς να διδάξουν ή πώς να αντιμετωπίσουν περιστατικά παραβατικότητας, ενώ η ίδια, όπως φαίνεται, αποφασίζει - σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες - την υπηρεσιακή κατάσταση των συναδέλφων (ωράριο εργασίας κλπ) μέχρι και την απόλυσή τους! O δηλωμένος ως διευθυντής του δημοτικού απλώς υπογράφει έγγραφα! 
Όπως είναι αντιληπτό, η χρόνια μη κανονική καταβολή της μισθοδοσίας που ταλανίζει τους εκπαιδευτικούς, δεν έχει οικονομικά αίτια. Εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο απαξίωσης, από μέρους των ιδιοκτητών, των νόμων που διέπουν τη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος. Νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς κανένα έλεγχο ή κυρώσεις από την συντεταγμένη πολιτεία.
Ο σύλλογος μας αντέδρασε άμεσα και έστειλε καταγγελία στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, αναμένοντας επιτέλους την εφαρμογή του νόμου, ενώ είναι σε επαφή με τους εκεί συναδέλφους για τις περαιτέρω κινήσεις.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web