Επιχειρείται η μεταφορά της εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας στο Εργασίας !

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της ΟΙΕΛΕ

Αυτό για το οποίο η ΟΙΕΛΕ προειδοποιούσε εδώ και τρία χρόνια, δηλ. τη συντονισμένη απόπειρα πολιτικών δυνάμεων και εργοδοτικών κύκλων για μετατροπή της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε αμιγώς επιχειρηματική δραστηριότητα, φαίνεται ότι γίνεται πραγματικότητα. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες που προέρχονται από υπηρεσιακούς παράγοντες, υπάρχει πολιτική συμφωνία Βρούτση - Αρβανιτόπουλου για μεταφορά της εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Εργασίας.
Η ενέργεια αυτή έχει έναν και μόνο στόχο. Την ουσιαστική απόσυρση της κρατικής εποπτείας από τα ιδιωτικά σχολεία, ώστε αυτά, απαλλαγμένα από κάθε έλεγχο, να πωλούν ουσιαστικά τίτλους σπουδών, να εφαρμόζουν ό, τι αναλυτικό πρόγραμμα θέλουν, να προσλαμβάνουν οποιονδήποτε θέλουν για να διδάξει ανεξαρτήτως προσόντων, καταστρατηγώντας έτσι το Σύνταγμα που θέλει την εκπαίδευση που παρέχεται στα ιδιωτικά σχολεία δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, κρατικά εποπτευόμενο (όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ).
Η εξέλιξη αυτή μεταβάλλει τα ιδιωτικά σχολεία σε αμιγείς επιχειρήσεις, σε μηχανές παραγωγής πτυχίων επί πληρωμή, τα μετατρέπει κατ’ ουσίαν σε φροντιστήρια. Είναι ευνόητο ότι η εξέλιξη αυτή, από τη στιγμή που ανατρέπει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ισονομία ανάμεσα σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σημαίνει αυτόματα και την ακύρωση της ισοτιμίας των τίτλων τους.
Η κυβερνητική απόφαση αποτελεί αιτία πολέμου για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που μέσα σε μια νύχτα θα μετατραπούν από αξιοπρεπείς εκπαιδευτικούς λειτουργούς σε αναλώσιμους είλωτες. Η ΟΙΕΛΕ δεν θα επιτρέψει τη συνταγματική εκτροπή στο χώρο της εκπαίδευσης που θα έχει μεσοπρόθεσμα τραγικές συνέπειες και για τη δημόσια εκπαίδευση. Το πρώτο βήμα θα είναι η έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ την Τρίτη, 2/7, για να εξεταστεί ο τρόπος της αντίδρασης στην πρωτοφανή και αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια που σημαίνει το τέλος της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Έφτασε η ώρα της αλήθειας. Τώρα θα δούμε ποια ιδιωτικά σχολεία είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν να λειτουργούν ως σχολεία και να παρέχουν ισότιμους τίτλους σπουδών αναγνωρισμένους από το κράτος και ποια θέλουν να μεταβληθούν σε μπακάλικα που θα πωλούν ψευδοπτυχία με το κομμάτι.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web