Δηλώσεις του νομικού εκπροσώπου της ΟΙΕΛΕ, κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, και των πρόεδρων της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ μετά την ακροαματική διαδικασία

Η χθεσινή δίκη των προέδρων ΟΙΕΛΕ και ΣΙΕΛΒΕ, μετά από μηνυτήρια αναφορά, βασισμένη σε έωλες κατηγορίες, της ιδιοκτησίας του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Ελληνικό Κολλέγιο Φουντά», έληξε άδοξα για τους μηνυτές που κατά τα 2/3 τους αριθμού τους έλειπαν από τη δίκη. Παρά το αίτημά τους για αναβολή της δίκης η έδρα τους επέβαλε πρόστιμο για λιπομαρτυρία και τους χρέωσε τα έξοδα της δίκης!

Για τη χθεσινή διαδικασία ο νομικός εκπρόσωπος της ΟΙΕΛΕ Γ. Κατρούγκαλος και οι πρόεδροι ΟΙΕΛΕ και ΣΙΕΛΒΕ προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:


Γιώργος Κατρούγκαλος: «Η χθεσινή δίκη ήταν η εμφάνιση για μία ακόμη φορά του φαινομένου βιομηχανίας μηνύσεων των σχολαρχών εναντίον των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του κλάδου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Όχι για να καταδικαστούν, διότι γνωρίζουν οι σχολάρχες ότι δεν μπορεί κάποιος να καταδικαστεί με ψεύτικες κατηγορίες, αλλά για να καλλιεργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και στους εκπροσώπους τους και για να τους εξαντλήσουν οικονομικά με τις συνεχείς δικαστικές διαδικασίες. Τους πληροφορούμε ότι οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό».
Μιχάλης Κουρουτός (Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ): «Για τη χθεσινή διαδικασία δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Μίλησε με τον πιο ηχηρό τρόπο η στάση των μηνυτών μας, που αρχικά ζήτησαν έντρομοι την αναβολή και στη συνέχεια το έβαλαν στα πόδια, ανίκανοι να στηρίξουν τις χαλκευμένες κατηγορίες τους στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ας είναι έτοιμοι όμως οι υπεύθυνοι για την ανομία σε ιδιωτικά σχολεία, σχολάρχες και στελέχη της εκπαίδευσης που έκλειναν τα μάτια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, να δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη. Διότι δεσμευόμαστε ότι θα υπάρξει κάθαρση στο χώρο και πολύ σύντομα θα αποδοθούν ευθύνες».
Απόστολος Βουρκούδης (Πρόεδρος ΣΙΕΛΒΕ): Δεν με εκπλήσσει που οι κατήγοροί μας δεν εμφανίστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου. Για άλλη μία φορά άνθρωποι που παραβιάζουν εδώ και χρόνια τη νομιμότητα σήμερα να ενδύονται το μανδύα του αδικημένου.  Για άλλη μία φορά  οι θύτες, αυτοί που πρωταγωνιστούσαν στο «άθλημα»  της αδήλωτης εργασίας, στήνουν στον τοίχο τα θύματά τους. Η σημερινή διαδικασία ήταν η καλύτερη απόδειξη της σαθρότητας του κατηγορητηρίου και ανέδειξε τις ύποπτες μεθοδεύσεις της ιδιοκτησίας του σχολείου  και όσων κρύβονται πίσω από αυτή τη μήνυση. Όμως να γνωρίζουν ότι δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να σταματήσουμε τον αγώνα μας. Οι προκλήσεις τους μας κάνουν πιο δυνατούς, πιο αποφασισμένους».

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web