Ο Στουρνάρας, το ΙΟΒΕ και οι "ανεξάρτητες αρχές" στην υπηρεσία των ολίγων

Αναδημοσίευση από ΟΙΕΛΕ

Η διαμαρτυρία μας δεν σχετίζεται με το δικαίωμα του Συνδέσμου των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΕΙΕ) να διοργανώσει συνέδριο. Αφορά τον τρόπο με τον οποίο η συγκεκριμένη συντεχνία των οικονομικά ισχυρών επιδιώκει να μετατρέψει το κοινωνικό αγαθό της Εκπαίδευσης που -βάσει του άρθρου 16 του Συντάγματος- παρέχουν και τα ιδιωτικά σχολεία σε εμπορεύσιμο είδος, χωρίς κανέναν έλεγχο από την Πολιτεία, αλλά και με αδρή κρατική χρηματοδότηση.
 
  •     Διαμαρτυρόμαστε για την καταστρατήγηση του Συντάγματος και των νόμων στην οποία επιδίδονται ορισμένοι ιδιοκτήτες επιδιώκοντας να δημιουργήσουν de facto καταστάσεις εργασιακής ζούγκλας και μεγιστοποίησης των κερδών τους.
  •    Διαμαρτυρόμαστε για την ολόπλευρη στήριξή τους από καθηγητές Πανεπιστημίου, δημοσιογραφικά κέντρα και το περίφημο ΙΟΒΕ του Στουρνάρα που με τις δήθεν «μελέτες» του προσπαθεί να δώσει επιχειρήματα για τη διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων, την απόσυρση της πολιτείας από τον έλεγχο  των ιδιωτικών σχολείων, αλλά και για την άμεση και έμμεση χρηματοδότησή τους από τα λεφτά των φορολογουμένων.
Επιχειρηματίες με λεφτά του κράτους, αλλά και χωρίς κρατικό έλεγχο θέλουν να είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες της εκπαίδευσης.
  • Διαμαρτυρόμαστε επίσης για την ενεργό συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου του ΣΙΕΙΕ του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή ο οποίος γνωρίζει, από καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ, ότι  πολλά ιδιωτικά σχολεία παραβαίνουν κατ΄εξακολούθηση  το νομικό πλαίσιο που διέπει την εκπαίδευση.
Οι «Ανεξάρτητες Αρχές» πρέπει να παραμένουν τέτοιες και όχι να χάνουν την έξωθεν καλή μαρτυρία μέσω της  στήριξης συντεχνιών που επιβουλεύονται το Σύνταγμα, τους Νόμους και τα κοινωνικά αγαθά όπως αυτό της Εκπαίδευσης.

Καλούμε όλη την Ελληνική Κοινωνία σε εγρήγορση προκειμένου να μην επιτρέψουμε σε μια ολιγομελή ελίτ να θησαυρίζει εις βάρος των μαθητών, των γονέων, των εκπαιδευτικών, των φορολογουμένων, αλλά και του  Κοινωνικού Αγαθού της Εκπαίδευσης γενικότερα.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web