Δημοσίευμα για ερώτημα του ΥΠΑΙΘ στο ΝΣΚ για τις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών


Α. ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ esos  ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΣΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Μετά από χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας esos που αναφέρεται σε ερώτημα της Δνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ προς το ΝΣΚ για τον έλεγχο της καταχρηστικότητας των απολύσεων από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ) η Ομοσπονδία μας κατακλύστηκε από δεκάδες τηλεφωνήματα αγωνιούντων συναδέλφων. Προκειμένου να μην υπάρχει άσκοπη ανησυχία, σας ενημερώνουμε ότι το ερώτημα της Δνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης υπεβλήθη προς το ΝΣΚ μετά από σειρά ερωτημάτων της ΟΙΕΛΕ (37950/8-5-201438043/2-6-2014) προς τη Δνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, με τα οποία ζητήσαμε διευκρινήσεις σχετικά με την εφαρμογή των περιβόητων νομοθετικών ρυθμίσεων Αρβανιτόπουλου για την ιδιωτική εκπαίδευση.
Αναμένουμε κι εμείς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απόφαση του ΝΣΚ, η οποία λογικά θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.


Β. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.
Στην απάντηση του ΝΣΚ στο ερώτημα της Δνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης παρέπεμψε ο Υπουργός Παιδείας  σε απάντησή του μετά από ερώτηση στη Βουλή τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ(κ.κ. Κριτσωτάκης Μιχάλης,Κουράκης Τάσος, Στρατούλης Δημήτρης, Διακάκη Μαίρη). Η ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υπεβλήθη με αφορμή την παράνομη  και καταχρηστική απόλυση ιδιωτικού εκπαιδευτικού με τεράστια επιστημονικά προσόντα (μεταπτυχιακό, διδακτορικο και πολυετή προσφορά στο σχολείο) από ιδιωτικό σχολείο του Ηρακλείου Κρήτης και απευθυνόταν στους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας ζητώντας τους α)να διευκρινίσουν τι προτίθενται να πράξουν για να αποτραπούν οι παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μετά την τροπολογία Αρβανιτόπουλου (εδώ δεν υπάρχει απάντηση από τον κ. Λοβέρδο!!!!)και β)να διασφαλιστεί η αναγνώριση της πλήρους προϋπηρεσίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ένταξή τους στον πίνακα αναπληρωτών.

Όπως προαναφέρθηκε, η Γνωμοδότηση του ΝΣΚ σχετικά με το ζήτημα της εποπτείας των θεσμών του Υπουργείου Παιδείας στα εργασιακά θέματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών έχει ιδιαίτερη σημασία για τον κλάδο. Αμέσως μόλις εκδοθεί θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση.

Δείτε εδώ την ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και εδώ την απάντηση του Υπουργού Παιδείας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web