Επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από τις κραυγές

Τα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες έντονων προσπαθειών των προηγούμενων κυβερνήσεων να προσφέρουν δώρο σε επιχειρηματίες τις μειώσεις των αποδοχών μας, αλλά και εκπαιδευτικών "φιλέτων" εκπαίδευσης, όπως τις καταργήσεις δημοφιλών ειδικοτήτων από τη δημόσια εκπαίδευση. Στην παρούσα κατάσταση, στην οποία όλα δείχνουν ότι αυτή η κατρακύλα τελειώνει και ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της εκπαίδευσης επαναθεμελιώνεται, οι επιχειρηματίες αντιδρούν. Στο σημείο αυτό, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, και μέσω της Ομοσπονδίας τους, υποχρεώνονται να ξανατονίσουν και να ξαναθυμίσουν όσα με αγώνες διεκδικούσαν τα προηγούμενα χρόνια: ότι οπισθοδρόμηση στον μεσαίωνα ήταν οι πολιτικές που εφάρμοσαν οι κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Μπαμπινιώτης, ο κ. Αρβανιτόπουλος, ο κ. Λοβέρδος. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η επιστολή του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, που τάραξε τις επικοινωνιακές τακτικές του 1% εις βάρος του 99%. 
Αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση της ΟΙΕΛΕ:

ΛΟΜΠΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦ.ΣΥΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

Με αφορμή την ανοιχτή επιστολή του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ σε πολιτικούς αρχηγούς και ΜΜΕ σχετικά με την «Πρωτοβουλία» κατά Μπαλτά, η σημερινή έκδοση της Εφημερίδας των Συντακτών φιλοξενεί άρθρο της Διαλεχτής Αγγελή με τίτλο «Το λόμπι που χτυπά τον Υπουργό Παιδείας».
Στο άρθρο υπάρχει εκτενής αναφορά στην ανοιχτή επιστολή του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ, ενώ φιλοξενείται δήλωση του Γ.Γ. της Ομοσπονδίας, Γιώργου Χριστόπουλου, ο οποίος τονίζει ότι πίσω από την βιτρίνα κάποιων πανεπιστημιακών, κρύβονται επιχειρηματικές δυνάμεις που ορέγονται το φιλέτο της Εκπαίδευσης.
Δείτε εδώ το άρθρο της Εφ.Συν.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web