Δελτίο Τύπου της απόφασης του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ 26-8-2015ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα

Τηλ: 5238148, 5230819

Fax: 5230819
oieleomospondia@gmail.com
 site:          www.oiele.gr
___________________________________________________________________

Αθήνα,26/8/2015
Αριθμ. Πρωτ: 39859


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΟΙΕΛΕ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΠΑ 23% ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, «ΠΑΓΩΜΑ» ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΟΙΕΛΕ ΣΤΙΣ 4 μ.μ. ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΑΛΕΞΙΑΔΗ

Τελική συνάντηση για το ζήτημα της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση θα έχει σήμερα στις 4μ.μ. το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας σχετικά με το ζήτημα του ΦΠΑ, λήφθηκε ομόφωνα η ακόλουθη απόφαση:
·         Η εκπαίδευση που παρέχεται στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια είναι κοινωνικό αγαθό κατά το Σύνταγμα, επομένως δεν μπορεί να φορολογηθεί. Αντιστοίχως, στα Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών φοιτούν κατά κύριο λόγο μαθητές που προέρχονται από μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Επομένως , η απόφαση αυτή που πλήττει μεγάλο μέρος της κοινωνίας και θα προκαλέσει αλματώδη αύξηση των απολύσεων και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων για χιλιάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς πρέπει να ανακληθεί, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές και στη συνέχεια να συζητηθεί αναλυτικά με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Οικονομικών.
·         Σε περίπτωση που η εφαρμογή του μέτρου δεν μπορεί να αποφευχθεί, η ΟΙΕΛΕ προτείνει την επιβολή ΦΠΑ στις δραστηριότητες όλων ανεξαιρέτως των ιδιωτικών σχολείων (κερδοσκοπικών και μη) που παρέχονται εκτός του βασικού προγράμματος που προβλέπει το Υπουργείο Παιδείας και δεν αποτελούν υπηρεσίες εκπαιδευτικής πρώτης ανάγκης.
Τέλος, η Ομοσπονδία κάλεσε τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο Intercontinental όπου πραγματοποιείται συνέδριο της Europalso, του εργοδοτικού οργανισμού στο χώρο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών που έχει επιβάλει, στήνοντας ψευδοσωματείο δήθεν εργαζόμενων, την επονείδιστη, κίτρινη ΣΣΕ, η οποία προβλέπει άθλιους και μεσαιωνικούς όρους αμοιβής και εργασίας (επισυνάπτεται σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας).
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                            ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web