ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ 23% ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή ο Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση αναστέλλεται μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού στα μέσα Νοέμβρη, ώστε να βρεθούν ισοδύναμα. Κάλεσε, δε, τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις ισοδυνάμων μέτρων.
Η κερκόπορτα για την επιβολή ενός φόρου που αφορά μόνο επιχειρήσεις άνοιξε από την περίοδο Σαμαρά-Αρβανιτόπουλου, όταν με την απορρύθμιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης δόθηκε η δυνατότητα σε κάθε μελλοντικό νομοθέτη να θεωρήσει τα ιδιωτικά σχολεία ως αμιγείς επιχειρήσεις. Έτσι φτάσαμε σήμερα να συζητούμε για την επιβολή ΦΠΑ στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, μια απόφαση που αν εφαρμοζόταν, θα επικύρωνε τη μετατροπή των σχολείων σε επιχειρήσεις και του αγαθού της παιδείας σε εμπόρευμα.
Η αποψινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού ανοίγει το δρόμο για την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας στην ιδιωτική εκπαίδευση και την επαναφορά της εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων στο Υπουργείο Παιδείας. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για τον κλάδο.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web