ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ταυτόσημες θέσεις με αυτές της ΟΙΕΛΕ εξέφρασε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κ. Τάσος Κουράκης.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να φορολογείται το μορφωτικό αγαθό, ότι η επιβολή ΦΠΑ θα προκαλέσει απολύσεις εργαζόμενων και θα πλήξει τη μικρή και μεσαία οικογένεια και ότι το δημόσιο σχολείο δύσκολα θα ανταποκριθεί στο κύμα αποχωρήσεων από τα ιδιωτικά σχολεία. Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τελικά δεν θα επιβληθεί το μέτρο.
Παραθέτουμε αποσπάσματα των δηλώσεων του κ. Κουράκη:
«Δεν πρέπει να φορολογείται το μορφωτικό αγαθό, δεν πρέπει να μπαίνουν καθόλου εμπόδια και δεν πρέπει στην κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικογένεια αυτή τη στιγμή να δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα. Και επιπλέον αυτή η επιβολή του 23% θα στερήσει την εργασία από πολλούς εκπαιδευτικούς, που θα αναγκαστούν να απολυθούν, θα κλείσουν ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια και θα χάσουν άνθρωποι τη δουλειά τους (…)
Αρκετοί γονείς που δεν ανήκουν στην κατηγορία των εύπορων οικογενειών κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να τα στείλουν σε ιδιωτικό σχολείο. Είναι μια πολύ μεγάλη κατηγορία με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, επομένως αυτούς τους ανθρώπους θα τους δημιουργήσεις πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα (…)
Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να κλείσει το θέμα όπως όπως και κάνει μια προσπάθεια. Θέλω να πιστεύουμε ότι θα βάλουμε ένα χεράκι όλοι ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε να αποφευχθεί αυτή η επιβολή. Είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web