ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός και ο Γεν. Γραμματέας Γ. Χριστόπουλος βρίσκονται στο Βερολίνο και συμμετέχουν στο ετήσιο συνέδριο των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων της Εκπαίδευσης με τίτλο «Η στρατηγική της ETUI για την εκπαίδευση».
Έχουν ήδη προγραμματιστεί στο πλαίσιο του Συνεδρίου σημαντικές συναντήσεις ανάμεσα σε αξιωματούχους της Ε.Ε. και των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων με τους εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ και της ΓΣΕΕ. Οι εκπρόσωποι των ελληνικών συνδικάτων θα τους παρουσιάσουν τη δραματική κατάσταση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα τους θέσουν τα ζητήματα της επαναφοράς της εποπτείας της ελληνικής ιδιωτικής εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας. Ήδη συντονίζεται κοινή ευρωπαϊκή δράση τόσο για το στόχο αυτό, όσο και για την ανάγκη αυξημένης εποπτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση, ώστε να υπάρχει πιστοποίηση της νομιμότητας των εκδιδόμενων τίτλων σπουδών από τις δομές της.
Στο συνέδριο οι επικεφαλής εκπαίδευσης της ETUI (του Ινστιτούτου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας των Εργατικών Συνδικάτων) και οι εκπρόσωποι της ETUC (της Συνομοσπονδίας) θα παρουσιάσουν στους εκπροσώπους των κορυφαίων συνδικάτων της εκπαίδευσης από όλη την Ε.Ε. τις πολιτικές για την αντιμετώπιση των ακραίων πολιτικών λιτότητας που πλήττουν την Παιδεία και τα εργασιακά δικαιώματα.
Για το Συνέδριο και τις επαφές των εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ θα υπάρχουν καθημερινές ανακοινώσεις.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web