ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΝΕΟΙ ΠΛΑΣΤΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ-Η ΟΙΕΛΕ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ


Μία ακόμη σοβαρή υπόθεση έκδοσης πλαστών τίτλων από ιδιωτικά σχολεία αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο τη νέας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Επειδή ο αριθμός των τίτλων που αποκαλύφθηκαν (7 σε μία ημέρα!) μετά από έναν και μόνο έλεγχο δημιουργεί φόβους ότι το φαινόμενο αυτό έχει πάρει επικίνδυνη έκταση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, η ΟΙΕΛΕ ζήτησε με επιστολές της προς τον Διευθυντή Δ.Ε. Πειραιά και στον Υπουργό Παιδείας εισαγγελική παρέμβαση και εξονυχιστικό έλεγχο των Μητρώων των λειτουργούντων ιδιωτικών σχολείων σε όλη τη χώρα.
Αν και η έκδοση πλαστών τίτλων από ορισμένα ιδιωτικά σχολεία δεν είναι καινούριο φαινόμενο, η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί μετά το 2014, όταν νομοθετική ρύθμιση του τότε Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου απομάκρυνε ουσιαστικά την εποπτεία της πολιτείας από την ιδιωτική εκπαίδευση.
Η Ομοσπονδία μας καλεί έστω και τώρα την κυβέρνηση να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα και να προστατευτεί το δημόσιο συμφέρον, να προστατευτούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των μαθητών όλων των σχολείων που λειτουργούν νόμιμα και να διαφυλαχθεί το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης. Λόγω των παρανομιών στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης άλλωστε η Κομισιόν έχει ζητήσει από την ελληνική πολιτεία να νομοθετήσει τρόπους διασφάλισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και της νομιμότητας της έκδοσης τίτλων σπουδών από παρόχους ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Δείτε εδώ τις επιστολές της Ομοσπονδίας στον Υπουργό Παιδείας(1) και στον Δ/ντή Δ.Ε. Πειραιά(2)

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web