ΟΙΕΛΕ : ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ «ΠΛΑΤΩΝΑ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ


Με χθεσινή ανακοίνωση (δείτε εδώ) η Ομοσπονδία ενημέρωσε για τις τραγελαφικές καταστάσεις με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι εκπρόσωποί της στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Πιερίας. Εκεί διαπιστώθηκε ότι το ιδιωτικό σχολείο της περιοχής λειτουργεί πέρα από κάθε έλεγχο των εποπτικών αρχών. Ο νέος Διευθυντής Π.Ε. της περιοχής δεσμεύτηκε ότι θα βάλει τάξη και δεν έχουμε, μέχρι στιγμής, κάποιο λόγο να το αμφισβητήσουμε. Όμως ο Διευθυντής Δ.Ε. βρίσκεται πολύ καιρό σε αυτή τη θέση και θα μπορούσε, αν ήθελε, να έχει επιβάλλει όρους τήρησης της νομιμότητας στο ιδιωτικό σχολείο «Πλάτων» Κατερίνης. Με σημερινό μας έγγραφο ενημερώσαμε σχετικά τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
Αναρωτιόμαστε αν έχει παίξει ρόλο στην παντελή έλλειψη εποπτείας του ιδιωτικού σχολείου το γεγονός ότι μέλος της οικογένειας του ιδιοκτήτη του ιδιωτικού σχολείου υπηρετεί στη Διεύθυνση Δ.Ε. Πιερίας σε νευραλγικό πόστο. Επίσης συγγενικό πρόσωπο του Προέδρου του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων υπηρετεί στην ίδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
Φυσικά δεν θα κάναμε καμία αναφορά στο παραπάνω γεγονός αν όλα λειτουργούσαν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. Επειδή όμως κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει, καλέσαμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης να αξιολογήσει και αυτό το δεδομένο (δείτε εδώ την επιστολή προς τον Περιφερειακό Διευθυντή) .

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web