ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA: ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΡ. ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Η ΟΙΕΛΕ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας.
Με αφορμή τη δυσμενή αυτή εξέλιξη, ο συνάδελφος από την Ιόνιο Σχολή Στρ. Γεωργουδής ανήρτησε σε προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο κείμενο-ερώτημα προς το Γεν. Γραμματέα του Υπ. Παιδείας, ο οποίος απάντησε. Δείτε εδώ τον ενδιαφέροντα διάλογο:

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΡ. ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ:
Τι ακριβώς επιδιώκετε Κύριε Γενικέ;
Για 2η φορά μέσα σε 10 ημέρες οι Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί ενημερωθήκαμε για την προσπάθεια του Κου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιάννη Παντή  να “αλλοιώσει” το άρθρο 15 του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου 4452/2017. Με το άρθρο αυτό επανασυστήνεται η καταργηθείσα από τον Κ. Αρβανιτόπουλο (2014) Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας. Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση απετέλεσε δέσμευση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία υλοποιήθηκε έστω και με καθυστέρηση δύο ετών από τον Ιανουάριο του 2015. Σύμφωνα με το νόμο, η Αυτοτελής Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης συγκροτείται από 4 οργανικές μονάδες, η δεύτερη από τις οποίες είναι:
β) Τμήμα Β΄ προσωπικού ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στο οργανόγραμμα του Υπουργείου, που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο από χθες και που ΔΕΝ έχει διαψευστεί από τον κ. Γενικό, το τμήμα αυτό ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ, παρόλο που αποτελεί Νόμο του Κράτους και παρόλο που ο ίδιος ο Υπουργός έχει ήδη υπογράψει την απόφαση για την στελέχωσή του.
Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια του κ. Παντή είναι τουλάχιστον αδικαιολόγητη και, δικαίως, από πολλούς συναδέλφους χαρακτηρίζεται με σκληρότερα λόγια.
Πρώτα απ’ όλα θα θέλαμε μία απάντηση στην ερώτηση: “Τι ακριβώς εξυπηρετεί, Κε Γενικέ, η συγκεκριμένη αυθαιρεσία σας, η οποία αγγίζει τα όρια της παραβίασης της Νομοθεσίας;” Αλήθεια, προσπαθείτε να προστατέψετε τους Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς και το έργο που επιτελούν ή υποχωρήσατε σε πιέσεις όλων αυτών που επιδιώκουν διακαώς τη διαιώνιση της αυθαιρεσίας, της ασυδοσίας και της μαύρης εργασίας;
Δεύτερον, ποιος σας πληροφόρησε ότι μπορείτε να συμπεριφέρεστε ως απόλυτος μονάρχης, καταπατώντας όχι μόνο το Νόμο και αποφάσεις του Προϊσταμένου σας Υπουργού αλλά πρωτίστως αγνοώντας χρόνιους αγώνες του Κινήματος των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών; Πιθανόν να μην συμμερίζεσθε το αίτημά μας για Έλεγχο και Νομιμότητα στο χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Η διαφορετική άποψη δεν είναι κατακριτέα, αλλά τότε η θέση σας είναι σε άλλο κομματικό οργανισμό και φυσικά εκτός της παρούσας Κυβέρνησης. Οι “τρικλοποδιές” και το “παιχνίδι των χαρακωμάτων” δεν είναι Αριστερή πολιτική συμπεριφορά τη στιγμή που, αντικειμενικά, η συμπεριφορά αυτή εξυπηρετεί μερίδα επαγγελματιών της Παιδείας με τους οποίους η Αριστερά όχι μόνο έχει διαρκές διαζύγιο αλλά με τους οποίους ΠΟΤΈ δεν συνήψε καμία σχέση!
Τρίτον και, κατά την άποψή μου, σημαντικότερο: Ξέρετε Κε Γενικέ κάτι; Πίσω από τη θέση που καταλάβατε, κι εσείς και όλα τα κυβερνητικά στελέχη, κρύβονται άνθρωποι και αγώνες 40 και πλέον ετών! Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ, που από τα μαθητικά μου χρόνια ανήκω στους υπομονετικούς, στους διαρκώς “ηττημένους”, σε αυτούς που μια ζωή ήσαν λίγοι και μόνοι… Όμως ήμασταν συνεπείς. Και περιμέναμε στωικά τη μέρα που “θα λάβαιναν τα όνειρα εκδίκηση”, όχι για να διεκδικήσουμε κάτι αλλά μόνο και μόνο για να αποδείξουμε ότι η υπεροχή της Αριστεράς ΔΕΝ εξαντλείται στα λόγια αλλά μπορεί να υλοποιηθεί! Αντιλαμβάνεστε, φυσικά, ότι ΔΕΝ σας παρέχουμε κανένα δικαίωμα να σπιλώσετε την μοναχική και δύσβατη πορεία που επιλέξαμε, ούτε εσείς ούτε κανείς άλλος. Αν νομίζετε ότι μπορείτε να αυθαιρετείτε κατά βούληση, είστε ή γελασμένος ή ιδεολογικά σε πλήρη σύγχυση.
Κοντολογίς, νομίζω ότι δύο εκδοχές υπάρχουν σχετικά με το τι οφείλετε, κατά τη γνώμη μου, να πράξετε: Ή να διορθώσετε το περίφημο “Οργανόγραμμα”, που είναι αντίθετο με τον Νόμο 4452/2017 και τις αποφάσεις του Υπουργού, ή να αναμένετε ένα άλλο Κυβερνητικό σχήμα, φιλικό προς τα συμφέροντα που προσπαθείτε να εξυπηρετήσετε. Αν αυτή η Κυβέρνηση και πρωτίστως ο Κόσμος που την εξέλεξε, την ακολουθεί και την στηρίζει, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, δεν σας καλύπτει, οφείλετε να ακολουθήσετε την οδό που ορίζεται από το φιλότιμο…
Αναμένουμε τις αποφάσεις σας.
ΥΓ. Το κείμενο αυτό εκφράζει καθαρά προσωπικές απόψεις. Εννοείται ότι προσφέρεται ελεύθερα για σχολιασμό και κοινοποίηση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Γιατί δεν λέτε ότι έχουμε διαψεύσει το δημοσίευμα; Όλα όσα γράφετε δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σας παρακαλώ ενημερωθείτε. Δεν είναι ανάγκη να δημιουργείτε θέμα χωρίς αυτό να υπάρχει.
Η διάψευση στην οποία αναφέρεται ο κ. Παντής δημοσιεύτηκε στην εκπαιδευτική ιστοσελίδα esos.gr και μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΕΛΕ:
Για την Ομοσπονδία μας δεν είναι ακόμη σαφές, αν το Οργανόγραμμα που έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο ισχύει ή όχι. Θεωρούμε ότι θα πρέπει ο κ. Γεν. Γραμματέας και γενικά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δεσμευτούν δημόσια ότι θα εφαρμοστεί αυτούσια η διάταξη που ψηφίστηκε στο Ν. 4452/2017, δηλ. ότι η Αυτοτελής Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης θα λειτουργήσει με τα συγκεκριμένα 4 τμήματα υπό την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web