ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΠΤΟΗΤΟΙ ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΟΥ 2012! Ιδιωτικά Σχολεία με μεγάλες οφειλές στο κράτος και σε εκπαιδευτικούς επιχειρούν να λειτουργήσουν ως δήθεν νέα σχολεία για να "μηδενίσουν" τα χρέη – Επιστολή της ΟΙΕΛΕ στον Υπουργό Παιδείας


Η ΟΙΕΛΕ έχει πληροφορηθεί το τελευταίο διάστημα για την απόπειρα ορισμένων ιδιωτικών σχολείων να επαναλάβουν την περίφημη κομπίνα του 2012 με τις ευλογίες Αρβανιτόπουλου. Με την κομπίνα αυτή, ιδιωτικά σχολεία με οφειλές σε δημόσια ταμεία και εκπαιδευτικούς, άνοιγαν δήθεν νέα σχολεία με νέο όνομα και «μηδένιζαν» με αυτό το μαγικό τρόπο τα χρέη τους. Παράλληλα, απέλυαν σχεδόν το σύνολο των παλιών εκπαιδευτικών για να μειώσουν το εργασιακό κόστος.
Σήμερα πληροφορούμαστε ότι 4 ιδιωτικά σχολεία (1 στον Πειραιά, 1 στη Λάρισα και 2 στην Αθήνα) προβαίνουν στην ίδια κομπίνα. Μάλιστα, η ιδιοκτησία του ιδιωτικού δημοτικού σχολείου στον Πειραιά που έχει να «κολλήσει» ένσημα στους εκπαιδευτικούς από το Μάρτιο του 2016 (!), και συχνά τους κρατά απλήρωτους για μεγάλα χρονικά διαστήματα, με θρασύτητα ζητά τροποποίηση άδειας και ταυτόχρονα άδεια λειτουργίας για ιδιωτικό Γυμνάσιο! Δέον να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχολείο, αν και αδειοδοτήθηκε το 2014, είναι άγνωστο με τι άδεια λειτουργεί σήμερα!
Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή στον Υπουργό ζητώντας να παρέμβει άμεσα για να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον, αλλά και τα υπόλοιπα νομίμως λειτουργούντα ιδιωτικά σχολεία από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Η θέση μας ως Ομοσπονδία είναι ότι ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και παραβιάζουν το νόμο, δεν μπορούν να έχουν θέση στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web