ΧΑΟΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ/ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – Η ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΑΒΕΛΤΗΡΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!


Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι δεν αρκεί να υπάρχει νόμος, αλλά θα πρέπει να εφαρμόζεται κιόλας από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Όπως είναι γνωστό από το νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 682/77, 4093/2012), στην περίπτωση αναστολής τάξης/τμήματος ο ιδιοκτήτης μπορεί να καταθέτει σχετικό αίτημα πέντε ημέρες από την έναρξη των μαθημάτων. Αντιθέτως, η κατάργηση τάξης/τμήματος σημαίνει τροποποίηση της άδειας του ιδιωτικού σχολείου και μπορεί να κατατεθεί μόνο μέχρι την 31η Μαρτίου!
Δυστυχώς, κάποιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας δεν γνωρίζουν το νόμο. Αποτέλεσμα της άγνοιας, (ή και της αβελτηρίας) των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης είναι ορισμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια να προβαίνουν σε παράνομες απολύσεις συναδέλφων μας. Η Ομοσπονδία μας είναι ενήμερη για δύο καταγγελίες που έχουν προέλθει σε εκπαιδευτήρια της Αττικής. Ένα εξ αυτών, είναι τα εκπαιδευτήρια «Λαμπίρη». Στην περίπτωση των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη, αν και η Διεύθυνση έχει ορθώς επιστρέψει στο σχολείο την καταγγελία σύμβασης ως παράνομη (καθώς η εκπαιδευτικός δεν είναι η νεώτερη στην εκπαίδευση), η ιδιοκτησία αρνείται να επιστρέψει την εκ μέρους της συναδέλφου ανάληψη υπηρεσίας.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΛΑΜΠΙΡΗ ΑΨΗΦΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ
Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη αρνούνται να εφαρμόσουν απόφαση της Πολιτείας, ή της δικαιοσύνης. Εκπαιδευτικός που απολύθηκε το 2012 και η απόλυσή της κρίθηκε παράνομη ως καταχρηστική από τη δικαιοσύνη, δεν έχει ακόμη επιστρέψει στο σχολείο της!
Ο Υπουργός Παιδείας έχει δεσμευτεί ότι θα πατάξει την ανομία και την εσκεμμένη απείθεια ορισμένων ιδιοκτητών «πειρατικών» σχολείων. Ελπίζουμε να υπάρξει άμεση παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web