ΣΕ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΙΕΛΒΕ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ, ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ, PINEWOOD ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΕ ΚΑΙ ΔΕ ΑΝΑΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για πλατεία ΞάνθηΕχθές, Πέμπτη 8/3, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας του ΣΙΕΛΒΕ επισκέφθηκαν την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, όπου στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο συζήτησαν θέματα υπηρεσιακής κατάστασης των συναδέλφων των δύο ιδιωτικών σχολείων της πόλης, αλλά και των προβλημάτων που υπάρχουν από την μη εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας. Στην συνέχεια επισκέφθηκαν τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς στο ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο της Ξάνθης. Εκεί, σε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα, τους ενημέρωσαν για τα καίρια ζητήματα του κλάδου και για τα από τον νόμο προβλεπόμενα δικαιώματά τους. Το απόγευμα, στην Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με πολλούς συναδέλφους του ΣΙΕΛΒΕ και ενημερώθηκαν για τις επικείμενες εξελίξεις στα ζητήματα του της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για θεσσαλονίκηΤην Παρασκευή, 9/3, στο Ανατόλια ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός μαζί με τον Γεν. Γραμματέα του ΣΙΕΛΒΕ Δ. Σελέκο πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κολλεγίου Δρ Πάνο Βλάχο και τους Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων. Τέθηκε το ζήτημα της λειτουργίας των ιδιωτικών σχολικών μονάδων βάσει του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση. Στην συζήτηση ήλθε και παρενέβη καταλυτικά και ο Διευθυντής ΔΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης κ. Αποστολίδης ο οποίος κατέστησε διαυγές το νομοθετικό πλαίσιο τόσο για τις αρμοδιότητες των διευθυντών σχολικών μονάδων όσο και για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και του ΣΙΕΛΒΕ ζήτησαν:

  •          Να τηρηθούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο γύρω από τα ζητήματα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου.
  •          Να αποσταλεί από το σχολείο αρμοδίως ερώτημα προς την  διοίκηση της εκπαίδευσης αναφορικά με την αξιολογική διαδικασία.


Στη συνέχεια έγινε συνάντηση σε εξαίρετο κλίμα με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Στη συζήτηση που διήρκεσε μία ώρα αναλύθηκε από τους εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ η τρέχουσα κατάσταση στην ιδιωτική εκπαίδευση, απαντήθηκαν απορίες και κατατέθηκαν προτάσεις από τους εκπαιδευτικούς.

Μετά την επίσκεψη στο Ανατόλια, εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ πραγματοποίησαν συνάντηση με τους Διευθυντές ΠΕ και ΔΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης, όπου συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα των ιδιωτικών σχολείων της περιοχής.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ PINEWOOD: ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Στο American International School Pinewood πραγματοποιήθηκε ενημερωτική επίσκεψη κλιμακίου ΟΙΕΛΕ και ΣΙΕΛΒΕ με τους συναδέλφους. Συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, ιδίως όμως τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα των ξένων σχολείων στην Ελλάδα και οι επιπτώσεις τους στο αγαθό της Παιδείας και στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web