ΥΠ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – Δ/ΝΣΗ ΙΔ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ!


Μετά από ερώτημα της ΟΙΕΛΕ σχετικά με το φαινόμενο που καταγράφεται σε μεγάλο τμήμα ιδιωτικών σχολείων, ιδίως νηπιαγωγείων, να απασχολούν ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες χωρίς αποδοχές, η Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας έστειλε αναλυτική απάντηση βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως οι ημέρες αργιών και διακοπών είναι ίδιες για δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Πλέον, η ευθύνη αντιμετώπισης του μεγάλου προβλήματος των αδήλωτων εκπαιδευτικών σε διακοπές και αργίες περνά στις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας.
Τα βασικότερα συμπεράσματα του κειμένου είναι τα ακόλουθα:
  • Η διάρκεια του διδακτικού έτους είναι ίδια σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.
  • Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί υπάγονται ακριβώς στις ίδιες ρυθμίσεις που προβλέπονται για τους δημόσιους εκπαιδευτικούς σε ό,τι αφορά διακοπές και αργίες. Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε ιδιωτικά σχολεία έχουν διακοπή εργασιών το καλοκαίρι όπως και οι δημόσιοι συνάδελφοί τους.
  • Στην περίπτωση που ένα ιδιωτικό σχολείο έχει νόμιμη άδεια για παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών στους καλοκαιρινούς μήνες, τότε είτε θα προσλάβει εξωτερικούς συνεργάτες, είτε προαιρετικά οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί μπορούν να εργαστούν, αλλά με την καταβολή της νόμιμης υπερωριακής αμοιβής.
Δείτε ΕΔΩ το έγγραφο της Δ/νσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web