ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΥΝΟΔΕΥΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!


Με την αφορμή της επίσημης έναρξης της σχολικής χρονιάς, αιρετοί της ΟΙΕΛΕ μετέβησαν σε ιδιωτικά σχολεία για να συνοδεύσουν εκπαιδευτικούς των οποίων οι συμβάσεις καταγγέλθηκαν παράνομα. Ίσως, όμως, η πιο σημαντική παράσταση των εκπροσώπων μας ήταν στα Εκπαιδευτήρια Καραχάλιου, όπου συνάδελφός μας μετέβη για να αναλάβει υπηρεσία, μετά την δικαστική του δικαίωση.
  1. Δυστυχώς, οι εκπρόσωποί μας και ο εκπαιδευτικός αντιμετώπισαν πρωτόγνωρες καταστάσεις. Κατά την είσοδό μας στο σχολείο «εκπαιδευτικός» αποπειράθηκε να μας εμποδίσει κλείνοντας  βίαια την μεταλλική καγκελόπορτα, πράξη πρωτοφανή και που σίγουρα δεν ταιριάζει σε ένα εκπαιδευτικό χώρο. Ακολούθως, καταστρατηγώντας τη νομοθεσία και περιφρονώντας τους θεσμούς η Νόμιμη Εκπρόσωπος και Διευθύντρια Γυμνασίου του Εκπαιδευτηρίου κ.Καραχάλιου αρνήθηκε να επιτρέψει στο δικαιωμένο συνάδελφο  την ανάληψη υπηρεσίας, με την μοναδικής έμπνευσης νομικίστικη δικαιολογία ότι η  απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου έχει μεγαλύτερη ισχύ από τις δυο αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου (Αριθμός απόφασης:Α341/2018 και Α329/2018) και ότι δεν τον αναγνωρίζει ως  προσωπικό του σχολείου. Παράλληλα ζητούσε την αποχώρηση των δυο αιρετών μελών της ΟΙΕΛΕ. Μετά από τις επίμονες αντιδράσεις μας  η Διεύθυντρια Γυμνασίου κ.Καραχάλιου αρνήθηκε εγγράφως την ανάληψη υπηρεσίας, κάτι το οποίο επαναλήφθηκε στη συνέχεια και στο Δημοτικό από τον Διεθυντή Δημοτικού κ. Κουτελιά. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι μετά την αποχώρησή μας, όπως πληροφορηθήκαμε, η κ. Καραχάλιου καταφέρθηκε εναντίον των εκπροσώπων μας και του εκπαιδευτικού που παρανόμως δεν επιτρέπει την επιστροφή του στο σχολείο με υβριστικούς, εμφυλιοπολεμικούς χαρακτηρισμούς (κατσαπλιάδες) και με την αγαπημένη έκφραση του Συνδέσμου των ιδιοκτητών (ρεμπεσκέδες).
  2. Κλιμάκιο της ΟΙΕΛΕ μετέβη στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουσουλινών για την παράτυπη καταγγελία σύμβασης τεσσάρων εκπαιδευτικών. Μετά από συζήτηση, οι εκπρόσωποι του σχολείου έδειξαν αμετακίνητοι στις απολύσεις. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι αρνήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα ποιος ήταν νόμιμος εκπρόσωπος του σχολείου πριν το 2016, γεγονός που έχει ιδιαίτερη νομική σημασία. Διευκρινίζουμε ότι προσλήψεις, καταγγελίες σύμβασης και διάφορα έγγραφα υπέγραφε ο κ. Μ.Χ. ο οποίος δεν ήταν διορισμένος νόμιμος εκπρόσωπος. Αυτό συνιστά απάτη και ενδεχομένως αντιποίηση αρχής, ποινικά κολάσιμες πράξεις που έλαβαν χώρα με ευθύνη και ανοχή της Δ/νσης Δ.Ε. Β Αθήνας.
3. Τέλος, εκπρόσωπος της ΟΙΕΛΕ μετέβη στα Εκπαιδευτήρια Καντά συνοδεύοντας εκπαιδευτικό  αορίστου χρόνου που απολύθηκε (!) χωρίς καν να έχει συνεδριάσει η Ανεξάρτητη Επιτροπή του Ν. 4472/2017 και ενώ προστατεύεται από ειδική διάταξη νόμου. Για τις υπογραφές των διαπιστωτικών πράξεων απόλυσης σε Ουρσουλίνες και Καντά βασική ευθύνη φέρει η Διεύθυνση Δ.Ε. Β’ Αθήνας που δεν έλεγξε καν τις νόμιμες προϋποθέσεις για τις καταγγελίες σύμβασης….
Είναι φανερό ότι ορισμένα ιδιωτικά σχολεία, ονειρευόμενα επαναφορά εποχών Αρβανιτόπουλου, εξακολουθούν να λειτουργούν ως κράτος εν κράτει. Σε κάποιες, ευτυχώς ελάχιστες, περιπτώσεις, συνεπικουρούνται από στελέχη των εποπτικών αρχών της πολιτείας που θα έπρεπε να ελέγχουν την ασυδοσία και όχι να την ανέχονται. Η Ομοσπονδία, όπως πάντοτε πράττει, θα συνεχίσει τον αγώνα για την προστασία του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και των κατοχυρωμένων εργασιακών και ανθρώπινων δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web