Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΙΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΩΣΤΕΑ ΓΕΙΤΟΝΑ


Η μεγαλειώδης συμμετοχή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στις εκλογές του ΣΙΕΛ όπου και έσπασε το ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής όλων των εποχών (από το 1938 που ιδρύθηκε ο Σύλλογος)  δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Σαφώς και αποδεικνύει ότι οι συνάδελφοι εκτιμούν το έργο της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛ  και συσπειρώνονται γύρω από το σωματείο τους. Όμως μια τέτοια συμμετοχή δεν θα μπορούσε να έρθει χωρίς την απαραίτητη οργανωτική δομή «από τα  κάτω». Η πολιτική ίδρυσης παραρτημάτων του ΣΙΕΛ σε κάποια ιδιωτικά σχολεία αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς στα σχολεία αυτά  υπάρχει μεγαλύτερη συνδικαλιστική δραστηριότητα, συμμετοχή και ενημέρωση.
Δεν είναι τυχαίο ότι στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που υπάρχουν παραρτήματα του ΣΙΕΛ καταγράφηκαν μεγάλα νούμερα συμμετοχής. Είχαμε αναφερθεί στην περίπτωση Γείτονα Βάρης άπου συμμετείχε περίπου το 80% των συναδέλφων, ενώ υψηλή ήταν η συμμετοχή στα Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων», στην Εράσμειο και στη Σχολή Μωραΐτη. Όμως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα-υπόδειγμα συνδικαλιστικής δράσης και οργάνωσης αποτελεί το παράρτημα στο Κωστέα -Γείτονα.
ΟΙ 140  ΤΟΥ ΚΩΣΤΕΑ- ΓΕΙΤΟΝΑ
Τα εκπαιδευτήρια Κωστέα-  Γείτονα δεν ήταν εκλογικό κέντρο στις εκλογές του ΣΙΕΛ. Επίσης τα τελευταία χρόνια οι εκπρόσωποί της Ομοσπονδίας στο σχολείο έχουν δεχτεί επιθέσεις με απειλές  και εκφοβισμούς. Παρόλα αυτά 140 εκπαιδευτικοί του σχολείου, ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχής από κάθε άλλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, συμμετείχαν στις εκλογές δίνοντας το παρόν σε όλα σχεδόν τα εκλογικά κέντρα. Πώς έγινε αυτό κατορθωτό; Με την σκληρή δουλειά των εκπροσώπων του Παραρτήματος έχουν βελτιωθεί σημαντικά οι εργασιακές σχέσεις. Συνάδελφοι χωρίς διοριστήριο αποκαταστάθηκαν, οι καθυστερήσεις της μισθοδοσίας σταμάτησαν, οι υπερωρίες καταβάλλονται στο σύνολό τους. Η Κατερίνα, ο Χρήστος, ο Γιώργος, ο Μιχάλης δεν είναι υπεράνθρωποι ούτε ήρωες. Κάνουν όμως αυτό που πρέπει να κάνει κάθε άνθρωπος που ασχολείται με τα κοινά, κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης, κάθε συνειδητοποιημένος εργαζόμενος. Διεκδικούν τα δικαιώματά τους, δεν φοβούνται να συγκρουστούν, αν χρειαστεί, με τον εργοδότη τους, απαιτούν την τήρηση της νομιμότητας. Ταυτόχρονα βρίσκονται καθημερινά δίπλα στον συνάδελφο και τα προβλήματά του. Έτσι έχουν κατορθώσει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των εκπαιδευτικών του σχολείου οι οποίοι βλέπουν απτά τα αποτελέσματα της δράσης των εκπροσώπων τους.
Συγχαίρουμε όλους τους εκπαιδευτικούς των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα- Γείτονα και τους εκπροσώπους του στο Παράρτημα του ΣΙΕΛ που δίνουν το παράδειγμα σύγχρονης και αποτελεσματικής συνδικαλιστικής  δράσης.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web