ΩΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ



Σε συνέχεια της χθεσινής μας ανάρτησης που είχε ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση στα ΜΜΕ και επειδή σε μέρος του τύπου έγινε αναφορά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις απειλών εναντίον ιδιωτικών εκπαιδευτικών που αμφισβητούνται από διάφορους, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα και όσο πλησιάζαμε προς την εκλογική περίοδο, πολλοί συνάδελφοι μας ενημέρωναν ότι οι ιδιοκτήτες ή εκπρόσωποί τους άλλοτε «εκλεπτυσμένα» και άλλοτε ευθέως, απηύθυναν εναντίον τους προειδοποιήσεις και απειλές για το τι επρόκειτο να συμβεί, αν προέκυπτε πολιτική αλλαγή.  Μια από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις ήταν αυτή που αναφέρθηκε χθες σε δημοσίευμα του alfavita και που υποχρεώνεται η Ομοσπονδία μας να επιβεβαιώσει. Σε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Αττικής, λίγο μετά από συνέλευση των εκπαιδευτικών, εκπρόσωπος της ιδιοκτησίας σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε στους εμβρόντητους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών του σχολείου, λέγοντας πως «πρώτα θα σας τελειώσω και μετά θα πεθάνω» και «λίγα είναι τα ψωμιά σας», αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά το χρόνο που υπολειπόταν μέχρι τις εκλογές. Μάλιστα το σχολείο αυτό παραβιάζει συστηματικά την εκπαιδευτική νομοθεσία περί απαγόρευσης πολιτικής δραστηριότητας, διοργανώνοντας συχνά εκδηλώσεις με πολιτικά πρόσωπα, ακόμη και προεκλογικές συγκεντρώσεις!
Εμείς καλούμε τους ιδιοκτήτες ορισμένων ιδιωτικών σχολείων που προβαίνουν σε τέτοιες πρακτικές να αναλογιστούν πως τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια είναι χώροι αγωγής, εκπαίδευσης, πολιτισμού και ανθρωπισμού κι όχι χώροι «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών».  Η καλλιέργεια ενός εμφυλιοπολεμικού κλίματος διχασμού μέσα στα σχολεία βλάπτει το αρμονικό κλίμα συνεργασίας και, κυρίως, τους μαθητές. Η Ομοσπονδία μας θα προασπίσει τα καταγεγραμμένα σε διεθνείς και εγχώριες συνθήκες θεμελιώδη ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και θα διασφαλίσει πως δεν θα επιστρέψουμε σε εποχές που όλοι στη χώρα μας θέλουμε να ξεχάσουμε.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web