ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΕΛΕ: ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΕΔ


Με προσωπική του πρωτοβουλία και μετά από τη χθεσινή ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, ο Πρόεδρος του Επαγγελματκού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου  διευκρίνισε ότι τα στοιχεία που ζήτησε το Επιμελητήριο από την ΑΑΔΕ δεν σχετίζονταν σε καμιά περίπτωση με τη διαδικασία υπογραφής ΣΣΕ και θα χρησιμοποιούνταν για καθαρά ερευνητικούς-αρχειακούς λόγους. Μάλιστα απέστειλε προς την Ομοσπονδία μας το ερώτημα που απηύθυνε το Επιμελητήριο προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ και το οποίο δεν σχετίζεται με την αναζήτηση του πλήθους των Κέντρων Ξένων Γλωσσών στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζουμε ότι στη διαδικασία διαπραγμάτευσης στον ΟΜΕΔ  για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας οι εργοδοτικοί φορείς χρησιμοποίησαν στοιχεία τα οποία έλαβαν από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) και τα κατέθεσαν στη διαμεσολαβήτρια του ΟΜΕΔ! Πιο συγκεκριμένα, οι εργοδότες επικαλέστηκαν ότι ο αριθμός των Κέντρων Ξένων Γλωσσών είναι μόλις 2900 σε όλη την Ελλάδα, όταν ο πραγματικός αριθμός είναι, μετά από διευκρίνιση της ΑΑΔΕ στην ΟΙΕΛΕ, 5453. Ο λόγος, βέβαια, της παροχής των ανακριβώς στοιχείων ήταν πως με τα νούμερα που παρουσίασαν οι εργοδοτικοί φορείς αλλάζουν και τα οικονομικά δεδομένα, επομένως η διαμεσολαβήτρια του ΟΜΕΔ θα μπορούσε να παραπλανηθεί και να εκδώσει σχέδιο ΣΣΕ με δυσμενέστατους όρους για τους εργαζόμενους.
Στη χθεσινή μας ανακοίνωση αναρωτιόμασταν, εάν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών γνώριζε με ποιο τρόπο χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία που ζήτησε από την ΑΑΔΕ. Προς τιμήν του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία επικοινώνησε άμεσα με τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, ενημερώνοντάς τον πλήρως. Για μια ακόμη φορά, επομένως, η Ομοσπονδία μας δικαιώθηκε για την καταγγελία της μεθόδευσης των εργοδοτών στο χώρο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών που τραυμάτισε τη διαδικασία για την υπογραφή ΣΣΕ στο χώρο και αποκάλυψε τη στόχευσή τους για την οικοδόμηση ενός εργασιακού Μεσαίωνα για τους περίπου 35.000 συναδέλφους μας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web