ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Χθες, πριν η κυβέρνηση ανακοινώσει το κλείσιμο των εκπαιδευτικών μονάδων, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε την παρακάτω επιστολή-αίτημα για άμεση συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζαχαράκη, ώστε να συζητηθεί το φλέγον ζήτημα της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών σε Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών και Κέντρα Μελέτης το διάστημα που αυτά θα παραμείνουν κλειστά λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.
Αξιότιμη Κυρία Υφυπουργέ,
Η Ομοσπονδία μας τάσσεται υπέρ του κλεισίματος, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, των χώρων παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών όπου καθημερινά συναθροίζονται εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί. Ενώ όμως στην περίπτωση των μονάδων τυπικής εκπαίδευσης (δημόσιων και ιδιωτικών) οι αμοιβές είναι διασφαλισμένες δια νόμου, δεν ισχύει το ίδιο για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κέντρα Ξένων Γλωσσών και Κέντρα Μελέτης.
Θεωρούμε πως θα πρέπει με νομοθετική ρύθμιση και για όσο διάστημα αυτοί οι χώροι κλείσουν, να διασφαλιστεί η καταβολή των αποδοχών των εκπαιδευτικών, καθώς είναι οι πλέον ευάλωτοι νομοθετικά εργαζόμενοι στην εκπαίδευση και οι εργοδότες τους, που απασχολούν αδήλωτα, ή υποδηλωμένα τουλάχιστον το 40% αυτών (για τα Κέντρα Μελέτης το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο), έχουν διαθέσιμα αποθέματα ελέω κατάρρευσης των ωρομισθίων κατά 60% την τελευταία 10ετία και λόγω της εκτεταμένης φοροδιαφυγής.
Για το λόγο αυτό και για να υπάρξουν περαιτέρω διευκρινίσεις για το ζήτημα ζητούμε άμεσα συνάντηση μαζί σας, παρουσία και εκπροσώπων της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, στην οποία θα θέσουμε υπόψη σας όλα τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει μέσω της ΕΛΣΤΑΤ (με επεξεργασία από το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ) που αποδεικνύουν το βαθμό της εργασιακής και οικονομικής εκμετάλλευσης των συναδέλφων μας σε αυτούς τους χώρους.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web