Θύματα της αναλγησίας Κεραμέως οι απλήρωτες μητέρες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί: «Πώς θα πω στο παιδί μου ότι δεν θα μπορέσουμε να του πάρουμε ένα παιχνιδάκι στις γιορτές;»



Σπαραχτικές ιστορίες αποστέλλουν στο mail και στα social media της ΟΙΕΛΕ οι επί μήνες απλήρωτες μητέρες με ευθύνη της Υπουργού και της Διεύθυνσης Εκκαθάρισης που το τελευταίο διάστημα έχει «ανακαλύψει» σειρά απίθανων δικαιολογιών και προσκομμάτων, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να μην πληρωθούν, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης να βρεθεί μια λύση. Ο θυμός και η απόγνωση περισσεύουν:

«Ο άνδρας μου έχει ένα μικρό μαγαζί που έκλεισε λόγω του lockdown. Εγώ είμαι απλήρωτη εδώ και 3 μήνες και από το Υπουργείο μας λένε ότι δεν ξέρουν πότε θα πληρωθούμε. Σε ποια χώρα γίνονται αυτά; Πώς θα πω στο μεγαλύτερο παιδί μου ότι δεν θα μπορέσω να του πάρω ένα παιχνίδι στις γιορτές; Πώς θα ζήσουμε;»

«Τηλεφωνούμε κάθε μέρα στο Υπουργείο, στις διάφορες Διευθύνσεις, και ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο για τις καθυστερήσεις. Όταν τους λέμε ότι δεν έχουμε να ταΐσουμε τα παιδιά μας, μας λένε ότι καταλαβαίνουν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Δεν ντρέπονται που αφήνουν μικρά παιδιά νηστικά χριστουγεννιάτικα;»

«Η κ. Κεραμέως  μας έλεγε στη Βουλή ότι κόπτεται δήθεν για το καλό των μητέρων-ιδιωτικών εκπαιδευτικών που θέλουν να μείνουν σπίτι με τα παιδιά τους και έχουν τέτοια οικονομική άνεση ώστε να …παραιτούνται από το ωράριό τους! Τώρα που οι μητέρες πεινούν, τι έχει να πει η κ. Υπουργός; Αυτή δεν είναι μητέρα, δεν καταλαβαίνει;»

Κύκλοι του Υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι είναι δύσκολο υπάλληλοι της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών από δική τους πρωτοβουλία να εφευρίσκουν συνεχώς νέα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι Διευθύνσεις Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και Συλλογής Πιστοποιητικών, ώστε να πληρωθούν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, εκτιμώντας ότι η καθυστέρηση αυτή επιβάλλεται από την ηγεσία του Υπουργείου, ή από τους παρατρεχάμενους συμβούλους της.

Σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή για λόγους εκδίκησης απέναντι στον κλάδο μας είτε είναι τραγική διαχείριση κάποιων υπηρεσιών, η μη καταβολή αποδοχών επί μήνες στην πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τις νέες μητέρες και μάλιστα μέσα σε περίοδο γιορτών και ενώ ταυτόχρονα είναι βαρύτατες οι επιπτώσεις στην κοινωνία λόγω της πανδημίας, είναι απόδειξη εγκληματικής αδιαφορίας και αναλγησίας.

Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η Υπουργός απέναντι στις εκατοντάδες μητέρες είναι σήμερα, τώρα, να δώσει εντολή να επιλυθεί το ζήτημα. Εμείς θα περιμένουμε και επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες ενέργειές μας. 

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web