Καθεστωτική συμπεριφορά από την Υπουργό Παιδείας. Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα απέναντι

 


Εμμονική η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, καταθέτει έφεση κατά απόφασης που έχει …κερδίσει! Τη Δευτέρα 11/10 στις 12 μ. η εκδίκαση της έφεσης για την απεργία-αποχή από τις διαδικασίες «αξιολόγησης»

Εμμονική αποδεικνύεται η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που δεν αρκείται στην καθημερινή κατασυκοφάντηση των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, αντί να επιδιώξει έναν ανοιχτό και δημιουργικό διάλογο μαζί τους. Έφθασε σε σημείο να καταθέσει έφεση κατά δικαστικής απόφασης την οποία …κέρδισε! Πρόκειται για την απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ από τις διαδικασίες «αξιολόγησης», η έφεση εναντίον της οποίας θα εκδικαστεί τη Δευτέρα, 11/10 στις 12 μ.μ. . Ίσως να μην υπάρχει νομικό ιστορικό προηγούμενο σε τέτοια ενέργεια, όμως αυτό αποδεικνύει και τη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας κατά του κόσμου της εκπαίδευσης. Δεν αντιμετωπίζει τους εκπροσώπους της ως εταίρους, όπως συμβαίνει σε κάθε πολιτισμένη χώρα, αλλά ως εχθρούς προς εξόντωση!

Προφανώς, η απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη αλλά όχι καταχρηστική την απεργία-αποχή από τις διαδικασίες «αξιολόγησης» δεν ικανοποίησε την Υπουργό Παιδείας. Αντί όμως να προβληματιστεί ότι ακόμη και αυτή, η ιδιαίτερα φιλική έδρα που με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να σεβαστεί τους διαδίκους δεν αποδέχθηκε εν συνόλω την προσφυγή της καθώς τα επιχειρήματα ήταν εξαιρετικά αδύναμα, συνεχίζει τη νομική «σταυροφορία» κατά των εκπροσώπων των εργαζόμενων, καταθέτοντας μάλιστα αγωγή και κατά της ΑΔΕΔΥ που προκήρυξε απεργιακή κινητοποίηση για την ημέρα εκδίκασης της έφεσης!

Για την δε απόφαση κατά της απεργίας-αποχής της ΟΙΕΛΕ, όπως είχαμε τονίσει, το σκεπτικό είναι πλήρως λανθασμένο, καθώς οι εκπρόσωποι εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα (βάσει της εργατικής νομοθεσίας) δεν απαιτείται να προχωρήσουν στην υποχρεωτική διαδικασία του δημόσιου διαλόγου ούτε στη διαδικασία ορισμού προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, έχουμε εφεσιβάλει την απόφαση.

 

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web