Οργή λαού σήμερα στην Λάρισα! "Η Δημοκρατία δεν κλείνει σχολεία" φώναζαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.



«Σείεται» από το πρωί η Λάρισα από τις έντονες διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών που πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης αρνούμενοι να δεχθούν το πρωτοφανές στα χρονικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης: να κλείσει το μεγαλύτερο ιδιωτικό σχολείο της πόλης για… γραφειοκρατικούς λόγους!

Στην μαζική τους διαμαρτυρία συναντήθηκαν με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, τον αντιδήμαρχο Λάρισας και, στο τέλος της ειρηνικής τους πορείας με τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ν. Ζέρβα, που τους δέχθηκε στο γραφείο του. Εκπαιδευτικοί και γονείς έθεσαν ομόφωνα το αίτημα της άμεσης αυτοψίας του σχολείου από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΠΠΕΠ για να πιστοποιηθεί το επίπεδο ασφάλειάς του και ζήτησαν άμεσες και συγκεκριμένες ενέργειες από τους ιθύνοντες, ώστε να προστατευθεί η απρόσκοπτη εκπαιδευτική λειτουργία του σχολείου.

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών βρέθηκε από το πρωί ο πρόεδρος του ΣΙΕΛΒΕ και μέλος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, Σελέκος Δημήτρης, που τόνισε στις επαφές με τους ιθύνοντες και τους δημοσιογράφους ότι είναι μέγιστη ανάγκη να αναλάβει το ΥΠΑΙΘ άμεση πρωτοβουλία για την εξέταση του επικαιροποιημένου φακέλου του σχολείου, ώστε να συνεχίσει την λειτουργία του. Ποτέ δεν έκλεισε σχολείο στην μέση της χρονιάς. Παράλληλα, η ΟΙΕΛΕ ενημέρωσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το ζήτημα και ήδη κατατέθηκαν δύο επίκαιρες ερωτήσεις προς την υπουργό Παιδείας.

 

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web