8 Μαρτίου: Ο ΣΙΕΛΒΕ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία του ΕΚΘ για το δυστύχημα στα Τέμπη

 


Ο ΣΙΕΛΒΕ συμμετέχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 για το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 1ης Μάρτη στα Τέμπη.

Ο αδικαιολόγητος θάνατος δεκάδων συμπολιτών μας έχει σκεπάσει εδώ και μέρες σαν μαύρο πέπλο τις ζωές όλων μας· οι μαθητές μας στις τάξεις συζητούν καθημερινά για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία· παλιοί μαθητές μας συγκαταλέγονται στον μακρύ κατάλογο των νέων ανθρώπων που σκοτώθηκαν. Οφείλουμε ως εκπαιδευτικοί να δείξουμε με την στάση μας την συμπαράστασή μας στους οικείους των θυμάτων, αλλά και την απαίτησή μας να έρθουν στο φως όλες οι εγκληματικές πολιτικές, παραλείψεις ή πράξεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

Η συγκέντρωση θα γίνει στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 12:00.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του ΕΚΘ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΘ

Αρ. Πρωτ. 51      Θεσσαλονίκη 6/3/2023

24ωρη Απεργία στο Νομό Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 Συγκέντρωση στις 12:00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

 

Ολόκληρη η χώρα θρηνεί για τον αδόκητο χαμό, τον άδικο θάνατο 57 συνανθρώπων μας που βρέθηκαν στην μοιραία αμαξοστοιχία.

Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις ανθρώπινες ιστορίες και τον πόνο των οικογενειών που ξεκληρίστηκαν.

Τα αναπάντητα «γιατί» ζητούν απαντήσεις. Γιατί στην Ελλάδα του 2023 η ζωή των ανθρώπων εξαρτάται από το χέρι ενός σταθμάρχη. Γιατί έργα που σχετίζονται με την τηλεδιοίκηση των τρένων καθυστέρησαν. Γιατί όταν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο κατήγγειλαν την έλλειψη ασφάλειας για εργαζόμενους και επιβατικό κοινό κάποιο κώφευαν και έκριναν τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές.

Η τραγωδία των Τεμπών μας γεμίζει οργή και αγανάκτηση για τα εγκληματικά λάθη, παραλείψεις και αστοχίες που αποκαλύπτονται καθημερινά.

Διεκδικούμε πλέον πράξεις και όχι λόγια. Απαιτούμε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη και να αποδοθούν ευθύνες. Απαιτούμε διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος. Τέλος πια σε φιέστες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα!

Το εργατικό κίνημα της Θεσσαλονίκης θρηνεί. Για τα παιδιά μας, τους αδερφούς μας, τις μανάδες και τους πατεράδες μας που έφυγαν έτσι άδοξα το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2023.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί στα σωματεία της δύναμής του, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους, τους ανέργους της πόλης, όλοι μαζί να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 στο Νομό Θεσσαλονίκης.

Συγκεντρωνόμαστε ΟΛΟΙ στις 12:00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web