Ανοιχτή Επιστολή του ΔΣ του ΣΙΕΛΒΕ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Βόρειας Ελλάδας, όπως προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες στα μέσα Μαΐου 2009, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσοι συμμετείχαν ή συνέβαλαν ακόμη και στο ελάχιστο στην διεξαγωγή των εκλογών. Η εκλογική διαδικασία, πέραν του θεμελιώδους δημοκρατικού της ρόλου, αποτέλεσε και μια ευκαιρία για να έρθουμε οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ακόμα πιο κοντά, να γνωριστούμε καλύτερα και να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες, ανησυχίες και προβληματισμούς για τα κοινά του κλάδου μας. Επιπλέον, σε μια εποχή που ο συνδικαλισμός αμφισβητείται περισσότερο από κάθε άλλη φορά για τις προθέσεις του και την αξία του, η μαζική συμμετοχή σας έστειλε ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, ένα μήνυμα ότι δεν είμαστε μόνοι, ένα μήνυμα που μας γεμίζει με μεγαλύτερη διάθεση και μεράκι να συνεχίσουμε και να βελτιώσουμε όσο και όπου μπορούμε το έργο μας.

Στη διετία που θα ακολουθήσει δεσμευόμαστε ότι θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση προστατεύοντας με αποφασιστικότητα και ενότητα το θεσμικό μας πλαίσιο, το οποίο μας κατοχυρώνει εργασιακά και διασφαλίζει την αξιοπρέπεια μας, με πρώτο δείγμα την προγραμματισμένη απεργία του κλάδου στις 8 Οκτωβρίου 2009, τελική ημερομηνία εκδίκασης της συνταγματικότητας του νόμου μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντοτε διαθέσιμοι, να ακούμε προσεκτικά και να στηρίζουμε κάθε συνάδελφό μας που αντιμετωπίζει οποιοδήποτε εργασιακό πρόβλημα, ενώ η περαιτέρω ενδυνάμωση της επικοινωνίας και της αλληλοενημέρωσης των μελών εκμεταλλευόμενοι όλες τις δυνατότητες του διαδικτύου, αλλά πολύ περισσότερο διαμέσου επισκέψεων σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία, αποτελεί βασική μας προτεραιότητα.

Πέραν αυτών, όμως, είναι πεποίθησή μας ότι ο σύλλογος μπορεί και πρέπει να έχει φωνή τόσο στον ευρύτερο συνδικαλιστικό χώρο όσο επίσης και στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της Βόρειας Ελλάδας. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη δρομολογηθεί η εκπροσώπησή μας στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ προγραμματίζεται η δημιουργία καλλιτεχνικών δράσεων (δημιουργία θεατρικής ομάδας) και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων (εκπαιδευτικές ημερίδες και σεμινάρια). Απώτερος στόχος μας είναι η συλλογική μας παρουσία να εμπλουτιστεί και από δράσεις που μέχρι σήμερα ήταν σε λανθάνουσα κατάσταση και να αποτυπωθεί στις τοπικές κοινωνίες ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί είναι φορείς πολιτισμού και κοινωνικής ευαισθησίας, όπως ακριβώς ταιριάζει σε λειτουργούς του κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε μέχρι σήμερα και σας καλούμε να συνδράμετε με τον τρόπο που ο καθένας σας μπορεί ώστε οι φιλόδοξοι στόχοι μας να γίνουν πραγματικότητα.

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς,

Δ.Σ. Σ.Ι.Ε.Λ.Β.Ε.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web