Η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. διαμαρτύρεται έντονα στον Υ.Π.Ε.Π.Θ. για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ε.Λ.Ι.Γ.Ε.

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2009
Αρ. Πρωτ.: 18517
ΠΡΟΣ : Τον ΥΠΕΠΘ κ. ΄Αρη Σπηλιωτόπουλο
KOINOΠΟΙΗΣΗ : Γ.Γ. ΥΠΕΠΘ κ. Νίκη Γκοτσοπούλου

Κύριε Υπουργέ,


Παρά την Α.Π. 18456/11-09-2009 (κοινοποιημένη και προς εσάς) επιστολή μας προς τη Γ.Γ. του ΥΠΕΠΘ, στην οποία επισημαίνουμε τον κίνδυνο να παραμείνουν επί μακρόν απλήρωτες 500 περ. οικογένειες ιδιωτικών εκπαιδευτικών λόγω της ρουσφετολογικής προεκλογικής μετακίνησης της μέχρι πρότινος Προϊσταμένης του ΕΛΙΓΕ κ. Κ. Τσιαβίκου (συνημ.), δυστυχώς καμία λύση δεν δόθηκε ακόμα στο αδιέξοδο της στάσης πληρωμών του ΕΛΙΓΕ.
Σας επισημαίνουμε κ. Υπουργέ ότι η ευθύνη για την πρωτοβουλία της μετακίνησης της Προϊσταμένης του ΕΛΙΓΕ όσο και η παράλειψη στελέχωσής του με επαρκές για τη στοιχειώδη εκπλήρωση των υποχρεώσεών του προσωπικό βαρύνουν την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ.
Όσο για εμάς, θα διεκδικήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα των εκπαιδευτικών μισθωτών να εισπράττουν το μισθό τους, από το οποίο συντηρούνται οι οικογένειές τους, με κάθε πρόσφορο μέσο. Δυστυχώς, δύο εβδομάδες προ των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009, έχουμε οπισθοδρομήσει στο σημείο αυτό, λόγω της αδιαφορίας και των παραλείψεών σας.


Συνημμένο : 1


Αριθ. Πρωτ: 18456
Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2009


ΠΡΟΣ: Τη Γ.Γ. ΥΠΕΠΘ κ. Νίκη Γκοτσοπούλου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΠΕΠΘ κ. ΄Αρη Σπηλιωτόπουλο
Ειδ. Γραμματέα ΥΠΕΠΘ κ. Γ. Γούση
Προϊσταμένη Δ/νσης Οικονομικών Υποθέσεων του ΥΠΕΠΘ κ. Σ. Παπαγεωργίου

Κυρία Γ. Γραμματέα,


Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έχουμε καταβάλει ως Ομοσπονδία για την εξεύρεση λύσης στο ακανθώδες ζήτημα της έγκαιρης μισθοδοσίας εκ μέρους του ΕΛΙΓΕ και παρά τις υποσχέσεις από τη μεριά σας για επίλυσή του προς όφελος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, πληροφορηθήκαμε με έκπληξη την απόφαση του ΥΠΕΠΘ να απομακρυνθεί από τη θέση της η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας κα Τσιαβίκου. Η απόφασή σας αυτή αφήνει ουσιαστικά ακέφαλο τον ΕΛΙΓΕ και καταδικάζει 500 οικογένειες ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε στάση πληρωμής επ’ αόριστον. Είναι αδιανόητο να προβαίνετε σε μια ενέργεια που πλήττει τόσες οικογένειες και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, καθώς γνωρίζετε πως η μεταβατική φάση για την αλλαγή διοίκησης στο ΥΠΕΠΘ και την πλήρωση των υπηρεσιών του θα απαιτήσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.
Ζητούμε να φροντίσετε για την άμεση αντικατάσταση της Προϊσταμένης του τμήματος, έτσι ώστε να μη διακοπεί η, ούτως ή άλλως, προβληματική διαδικασία πληρωμής των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Δεν θα επιτρέψουμε να θυσιαστεί η ποιότητα ζωής και η οικογενειακή γαλήνη τόσων συναδέλφων μας στο βωμό προεκλογικών ρουσφετιών και «τακτοποιήσεων».

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web