Η τριμερής συμφωνία που δεν τηρήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας

  • Μέχρι και το σχολικό έτος 2012-2013 οι διορισμοί γίνονται σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο.
  • Ως αναγκαίο τυπικό προσόν για τον διορισμό εκπαιδευτικού στην ιδιωτική εκπαίδευση αποτελεί το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας και η επίτευξη της βαθμολογικής βάσης σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. 
  • Μετά την εφαρμογή της ρύθμισης αυτής οι απολυόμενοι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί διορίζονται στη δημόσια εκπαίδευση, βάσει της βαθμολογίας που είχαν συγκεντρώσει στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με τον οποίο προσελήφθησαν στο ιδιωτικό σχολείο και λαμβανομένων υπόψη των λοιπών κριτηρίων β, γ, και δ του άρθρου 3. 
  • Ειδικά για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οι οποίοι υπηρετούσαν με σύμβαση αορίστου χρόνου μέχρι την 30η Ιουνίου 2012, και απολύονται λόγω κατάργησης ιδιωτικών σχολικών μονάδων, τάξεων ή τμημάτων, εξακολουθούν να ισχύουν οι σχετικές διατάξεις του Νόμου 1566/1985.
  • Όσοι απολύονται και έχουν τουλάχιστον εικοσιτετράμηνη προϋπηρεσία μέχρι τις 30-6-2010 αλλά δεν είχαν πετύχει τη βαθμολογική βάση σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. θεωρείται ότι έχουν συγκεντρώσει μέσο όρο βαθμολογίας πενήντα (50) μονάδες, εκτός αν έχουν λάβει μέρος σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. και έχουν συγκεντρώσει ανώτερο μέσο όρο, οπότε λαμβάνεται υπόψη αυτός ο βαθμός, λαμβανομένων υπόψη σε κάθε περίπτωση των λοιπών κριτηρίων β, γ, και δ του άρθρου 3. 
  • Οι απολύσεις των νεοπροσλαμβανομένων γίνονται ως εξής: α) στο τέλος του 3ου, 4ου 5ου έτους υπηρεσίας του εκπαιδευτικού μπορεί να απολύεται ένας εκπαιδευτικός ανά σχολική μονάδα αναιτιολόγητα, β) Για τους αορίστου χρόνου οι απολύσεις θα γίνονται για σοβαρό λόγο με απόφαση του ΠΥΣΔΕ.




1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η συμφωνια για απολυσεις στο 3ο, 4ο και 5ο ετος, πως μπορει να ερμηνευθεί;
ειναι υποχώρηση της ΟΙΕΛΕ, μπροστα στη λογικη ¨τετοια λαιλαπα που ερχεται ας ειναι το κόστος οσο το δυαντον λιγοτερο;"
ειναι δυνατον ηγεσια συνδικαλιστικου οργανου να διαπραγματευεται κεκτημενα χρονων; ποιος τους εδωσε αυτο το δικαιωμα; ποιους ρωτησαν;
τετοια ηττοπαθη λογικη;;;;;

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web