Επιστολή των εκπαιδευτικών της Ελληνογαλλικής Σχολής Παρασκευής

H παρακάτω επιστολή των εκπαιδευτικών της Ελληνογαλλικής Σχολής Αγίας Παρασκευής αποτελεί έκκληση προς την κοινωνία να στηρίξουν την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς στα ιδιωτικά σχολεία  που απειλούνται από τις ρυθμίσεις της Υπουργού Παιδείας στο νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή. 


Οι εκπαιδευτικοί της Ελληνογαλλικής Σχολής Αγίας Παρασκευής LYCEE FRANCO - HELLENIQUE Eugene Delacroix. 




ΠΡΟΣ: Την  Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. ΄Αννα  

            Διαμαντοπούλου

 Την  Υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κΕύη     Χριστοφιλοπούλου



ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔEΥΤΙΚΟΙ

ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ



   Υπηρετώντας συνειδητά και κατ’ επιλογή την ιδιωτική εκπαίδευση επιτρέψτε μας να κοινοποιήσουμε την αγωνία μας, που είναι και αγωνία πολλών εκπαιδευτικών του οικείου χώρου, με αφορμή το υπό ψήφιση νέο νομοσχέδιο παιδείας.


  Η ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα έχει μακρά παράδοση και έχει να επιδείξει εκπαιδευτικούς με κύρος, μόρφωση και στάση ζωής που αποτελούν συχνά τον αντίποδα μέσα στην ισοπεδωμένη από αξίες σημερινή κοινωνία. Η σθεναρή αντίσταση στο θέλημα των τεχνοκρατικών ημερών, η έλλογη αντίδραση με πρόταξη πάντα του συμφέροντος των μαθητών μας και η πνευματική μας θωράκιση γίνονται πια διακύβευμα πολιτικών πιέσεων.


  Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, στους οποίους πολλοί εμπιστεύονται τα παιδιά τους για την διαπαιδαγώγησή τους και την μόρφωσή τους, υποβαθμίζονται, όταν αναγκάζονται να εργάζονται υπό το φάσμα της απειλής της αναίτιας απόλυσης, όπως προβλέπει το νέο νομοσχέδιο, μετατρεπόμενοι σε φερέφωνα ιδεών και συμφερόντων. 

Αντιθέτως, η κοινωνία επιζητεί έναν εκπαιδευτικό με επαγγελματική  οντότητα, με ελεύθερη προσωπικότητα και με ισχυρή βούληση, γιατί, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι, το πιο πειστικό μάθημα προς τους μαθητές μας γίνεται μέσω του παραδείγματος και όχι της θεωρητικής διδασκαλίας. 

  Πώς και πόσοι εκπαιδευτικοί θα καταφέρουν να σχοινοβατούν σε τέτοιες λεπτές ισορροπίες; 

  Πόσοι θα παραμείνουν ελεύθεροι και αυθεντικοί, άρα και χρήσιμα παραδείγματα προς τους νέους ανθρώπους; 

  Πόσοι άξιοι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν στην ιδιωτική εκπαίδευση, όταν γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να απολυθούν ανά πάσα στιγμή ή να μείνουν επαγγελματικά μετέωροι σε περίπτωση που το σχολείο τους μειώσει τμήματα ή κλείσει ολοκληρωτικά; 

  Φοβούμαστε ότι τα ιδιωτικά σχολεία θα αποψιλωθούν από ικανούς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα αναζητήσουν άλλη επαγγελματική διέξοδο ή θέση σε άλλα ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού.


Καλούμε να συνυπογράψεις, συνάδελφε, σκεπτόμενε πολίτη, το παρόν «καταγγελτήριο», υπερβαίνοντας τις πολιτικές σου συστολές, για να γίνει το «όχι» το δικό μας «όχι» όλης της κοινωνίας που γνωρίζει ότι η παιδεία για να είναι υψηλή πρέπει να είναι ελεύθερη. 


ΣΙΕΛ- Τοπικό Παράρτημα Ελληνογαλλικής Σχολής Αγίας Παρασκευής


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ   ΣΑΛΒΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                                                                

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web