ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΕΛΕ 4/5/2010

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΚΧΩΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί όλης της χώρας έκλεισαν τα σχολεία τους συμμετέχοντας στη 48ωρη απεργία που κήρυξε το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ κατά την αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή η Υπουργός Παιδείας και που τους μετατρέπουν εν μια νυκτί από λειτουργούς της εκπαίδευσης σε «υπαλλήλους επιχείρησης», θεσμοθετώντας ελεύθερες και αναιτιολόγητες απολύσεις και ακυρώνοντας ουσιαστικά τη μόλις χθεσινή ετυμηγορία του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ αρ. απόφασης 622/2010).

Απεργοί απ’ όλες της περιφέρειας της χώρας συνέρρευσαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στη μεγάλη συγκέντρωση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κάτω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους (Χαλκοκονδύλη και Πατησίων) και στην πορεία προς τη Βουλή, όπου οι εκπρόσωποί τους επέδωσαν το μεσημέρι υπόμνημα (συνημμένο) με τις θέσεις τους στον πρόεδρο της Βουλής, τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων και τα μέλη του Κοινοβουλίου.
Την Πέμπτη 6 Μαΐου 2010 συγκαλείται νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας για να εξετάσει την κατάσταση και να επαναπροσδιορίσει την αντίδραση των εκπαιδευτικών.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άξιος ο μισθός της ! Παρά τις επανειλημμένες παροτρύνσεις βουλευτών Σύριζα (Κουράκης), Λάος (Ροντούλης), Πασόκ (Κακλαμάνης) για προστασία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που αναιτιολόγητα απολύονται η κ. Διαμάντοπούλου στην κατ' άρθρον ψήφιση του ν/σ (23:45, 5-5-2010) ψέλισε μόνο λίγα ασυνάρτητα λόγια, για να δείξει ότι κάτι είπε και επανήλθε στην θαλπωρή της γεμάτης τσέπης της. Προφανώς, διότι κανένα λογικό νόημα δεν είχε μέσα στο ν/σ με τίτλο "πρώτα ο μαθητής" το άρθρο 47 όπου ο τίτλος μεταλλάσσεται σε "πρώτα το κέρδος". Τι είχε να χάσει η δημόσια εκπαίδευση και ο κρατικός κορβανάς από έναν ιδιωτικό εκπαιδευτικό που θα έκρινε την απόλυσή του ένα υπηρεσιακό συμβούλιο και όχι οι άλογες ορέξεις του αφεντικού του; Άξιος ο μισθός της.
Από εδώ και πέρα συνάδελφοι έχουμε ανήφορο, αλλά οι δυνάμεις της εργασίας και της εκπαίδευσης πάλι θα νικήσουν.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web