Απόπειρα περικοπής αποδοχών ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε σχολείο του Βόλου

   Την Τρίτη 13 Ιουλίου η ΟΙΕΛΕ και ο ΣΙΕΛΒΕ σε κοινή συνέντευξη τύπου στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Θεσσαλίας ανέδειξαν το πρωτόφαντο πρόβλημα που ανέκυψε στο ιδιωτικό σχολείο του Βόλου "Άγιος Απόστολος ο Νέος" : το ΔΣ του ιδρύματος που λειτουργεί υπό την σκέπη της Ι. Μητρόπολης Δημητριάδος ζήτησε από του εκπαιδευτικούς του σχολείου να συναινέσουν "εθελοντικά" στη μη καταβολή τριών ακαθάριστων μισθών τους σε ετήσια βάση ώστε να μειωθεί το έλλειμμα του σχολείου. Και για να ξεπεράσουν το σκόπελο που θέτει ο νόμος, η περικοπή θα έπαιρνε τη μορφή δωρεάς προς το Ίδρυμα, την οποία ενυπόγραφα θα πρόσφερε ο κάθε εκπαιδευτικός ξεχωριστά !
   Ο ΣΙΕΛΒΕ και η ΟΙΕΛΕ κατήγγειλαν ήδη από την 1η Ιουλίου τα συμβάντα στις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης, στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Θεσσαλίας και στο Υπουργείο Παιδείας ώστε να κινηθούν αρμοδίως προς αποκατάσταση της νομιμότητας, ενώ ενημέρωσαν και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Για την έκταση της δημοσιότητας του θέματος δείτε τους παρακάτω συνδέσμους :
http://files.eleftheria.gr/pdf/%7BE7157C58-3CEA-45A1-B0FF-C31A9281F621%7D_FYLLO-14-07-2010.pdf

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που έκλεισε, πλεον οριστικά, το Σχολείο, είναι καλύτερα;...

Ανώνυμος είπε...

Τεράστια η επιτυχία του προέδρου της ΟΙΕΛΕ κ. Μιχάλη Κουρουτού και τους ΣΙΕΛΒΕ κ. Αποστόλη Βουρκούδη: Μία εβδομάδα μετά την παρουσία τους στο Βόλο, τη (σκληρή) συνέντευξη Τύπου και την αδιαπραγμάτευτη στάση τους απέναντι στην υποχθόνια σχέδια της ανάλγητης ιδιοκτησίας, το Σχολείο ανακοίνωσε το κλείσιμό του, αφήνοντας δεκάδες συναδέλφους κυριολεκτικά στο δρόμο!

Ανώνυμος είπε...

Είναι υποχρέωση κάθε συλλόγου εργαζομένων να προστατεύει τα μέλη του από αυθαιρεσίες εργοδοτικές ή άλλες. Ελάχιστα κριτήρια κάθε συλλόγου πρέπει να είναι η τήρηση των νόμων και η συνεχής προσπάθεια βελτίωσης των όρων εργασίας των μελών του (ορίζεται και από το καταστατικό), διαφορετικά ανοίγει η πόρτα της ασυδοσίας και της ζούγκλας. Ο ΣΙΕΛΒΕ και η ΟΙΕΛΕ κινούμενοι αποκλειστικά από τα παραπάνω ελατήρια αποκάλυψαν το ποιος επιχειρεί να κλέψει τους μισθούς των συναδέλφων, ποιος ρίχνει στις πλάτες των εργαζόμενων τις δικές του λάθος επιχειρηματικές κινήσεις, ποιος αρνείται να σώσει το σχολείο παρά την τεράστια περιουσία του. Μήπως θα έπρεπε να δεχθούν την περικοπή 7500 ευρώ από κάθε εκπαιδευτικό ; Θα ήταν ανεκτό να δείξουν τον δρόμο και σε άλλους "καλοπροαίρετους" ιδιοκτήτες για να πετσοκόψουν τις αποδοχές και άλλων συναδέλφων; Ας μην χτυπάμε το σαμάρι αντί τον γάιδαρο.

Ανώνυμος είπε...

Είναι άδικο να επιρρίπτεται μομφή στον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ και τον πρόεδρο του ΣΙΕΛΒΕ, οι οποίοι έπραξαν το αυτονόητο: Κατήγγειλαν την... (περίεργη και) ομόθυμη "δωρεά" του συνόλου -σχεδόν- των εργαζομένων στο εν λόγω Σχολείο. Το Σχολείο ήταν οικονομικώς θνησιγενές (ελλειμματικό) και η πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένη. Έπρεπε να κλείσει, αφού δεν μπόρεσε να σταθεί στην αγορά (τους λόγους ας αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι). Με τα ψέματα και απέλπιδες (οικονομικές) ενέσεις δε γίνεται να στηρίζονται επιχειρήσεις. Σχετικό παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη οδήγησε στην "ομηρεία" συναδέλφων επί χρόνια. Εάν στην εκπαιδευτική αγορά του Βόλου δημιουργήθηκε κενό, η ίδια η αγορά θα το καλύψει. Ο,τιδήπτε άλλο θα αποτελούσε στρέβλωση της αγοράς και επιμήκυνση της αγωνίας των συναδέλφων, των γονέων και των μαθητών. Στόχος μας, τ΄βωρα, θα πρέπει να είναι η εποίσπευση των διαδικασιών και η ενδεχόμενη αποκατάσταση των συναδέλφων, πράγμα, βεβαίως, το οποίο με το νόμο Διαμαντοπούλου δε φαντάζει και τόσο εφικτό...

Γ. Μπεμπέτσος

Ανώνυμος είπε...

Να υπενθυμίσω ότι αν με περισσή σπουδή η Διαμαντοπούλου δεν είχε καταργήσει τον υπάρχοντα νόμο, οι συνάδελφοι στο Βόλο δε θα είχαν κανένα πρόβλημα αναφορικά στο διορισμό τους. Να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή σχετικά με το ποιος πραγματικά φταίει για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε.

Ανώνυμος είπε...

Για να μην ξεχνιόμαστε: Πριν ελάχιστους μόλις μήνες ο "λεφτά υπάρχουν" ηγείτο (συνοδευόμενος υπό του διαπρεπούς Παναγόπουλου, συνοδοιπόρου του προέδρου της ΟΙΕΛΕ Κουρουτού) με προτεταμένη τη γροθιά (!!!) συλλαλητηρίων ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο των Καραμανλή-Πετραλιά, ο οποίο συγκρινόμενο με αυτό των ΓΑΠ -Λοβέρδου φαντάζει σα πασχαλιάτικη στρακαστρούκα μπροστά σε ατομική βόμβα! Τόοοοση υπευθυνότητα..

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web