ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                              Πρακτιά Βουλής

Σήμερα 9 Σεπτεμβρίου 2010, η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στη διάρκεια της κατ΄άρθρον συζήτησης του σχεδίου νόμου για τη δια βίου μάθηση, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του εισηγητή της πλειοψηφίας απάντησε τα εξής:

«(…) επειδή ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός είναι ο πλούτος και η ψυχή ενός σχολείου, για απολύσεις θα υπάρχει επαρκής και σαφής αιτία (…)».

Με τη δήλωσή της αυτή η Υπουργός αποσαφηνίζει τη βούληση του νομοθέτη όσον αφορά τις απολύσεις εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης στο άρθρο 47 του Ν.3848/2010 και βάζει τέρμα στίς διάφορες ερμηνείες της σχετικής ρύθμισης.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι σχετική η έννοια της αποσαφήνισης. Αν δεν προσδιοριστεί η διαδικασία αξιολόγησης της αιτιολογημένης, έστω, απόλυσης μέσω ΠΥΣΔΕ, αυτή θα κρίνεται με απόφαση της τοπικής πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην οποία δεν θα μετράει η ψήφος των εκπαιδευτικών, όπως ίσχυε με τον προηγούμενο νόμο. Εν αναμονή λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

*τοπικής διεύθυνσης

Ανώνυμος είπε...

Από όσα ξέρω, μετά το 2002 τουλάχιστον, όλες οι απολύσεις αφενός περνούσαν από Υπηρεσικά Συμβούλια στα οποία μετείχαν και εξακολουθούν να μετέχουν αιρετοί με δικαίωμα ψήφου, αφετέρου είναι δεδομένη η συνεισφορά των αιρετών στο αποτέλεσμα της διαδικασίας αξιολόγησης για κάθε απόλυση.

Manuel είπε...

Επανέρχομαι για επανόρθωση των όσων έγραψα ως ανώνυμος (εκ παραδρομής) στις 9/9. Μετά από πρόχειρη έρευνα διαπίστωσα ότι η διαδικασία αξιολόγησης της αιτιολογημένης απόλυσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες καθορίζεται από νόμους που προϋπήρχαν του 2986\2002. Ως εκ τούτου, έχει δίκιο (ελπίζω) ο ανώνυμος της 13/9. Καλό θα ήταν πάντως να γίνεται μνεία του σχετικού νόμου (νομίζω του 1977) στην αναμενόμενη διευκρινιστική εγκύκλιο για αποτροπή οπιασσδήποτε παρερμηνείας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web