Επιστολή της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. προς την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής δια της Προέδρου της κ. Χρύσας Αράπογλου

Κυρία Πρόεδρε,
 
Με κατάπληξη διαπιστώσαμε από τα πρακτικά της Επιτροπής σας της 13-4-2011 ότι δεν κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους οι θεσμικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τη συγχώνευση των εκπαιδευτικών οργανισμών στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, για το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» και για τα Πειραματικά Σχολεία, παρά την άμεση διασύνδεσή τους με τους υπό νομοθέτηση θεσμούς και παρά την επισήμανση των μελών της επιτροπής σας κ.κ. Κουράκη και Δημαρά για το αδόκιμο, ίσως και πρωτοφανές, της απουσίας τους.

 

Κατά την άποψή μας ο αποκλεισμός των εκπαιδευτικών από την επιτροπή σας δεν θα διευκολύνει, αντιθέτως θα βλάψει το έργο της και θα της στερήσει τη δυνατότητα ακρόασης σημαντικών κριτικών επισημάνσεων που αφορούν στους υπό συζήτηση θεσμούς. Όσον αφορά την ποιότητα και την κριτική ευστοχία των επισημάνσεων αυτών, και παρά τους ισχυρισμούς της κ. Υπουργού Παιδείας ότι δεν έχει λάβει καμία πρόταση από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, αρκεί κανείς να ξεφυλλίσει τα πρακτικά του ΣΠΔΕ, όπου συζητήθηκε ήδη διεξοδικά το νομοσχέδιο.

 

Κυρία Πρόεδρε, παρακαλούμε να διαβιβάσετε και στους συναδέλφους σας της επιτροπής ότι είμαστε στη διάθεσή σας αν αποφασίσετε ότι θέλετε να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                               ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web